U poslednje vreme sve popularnija „Mesečeva dijeta“, osim što skida višak kilograma i čisti organizam od toksina, neverovatno je jednostavna.

Mesečeva dijetaPosebno je zdravo gladovanje u vreme mladog Meseca

Ima samo jedno pravilo:
Zabranjeno je jesti bilo šta 24 sata od prvog sata promene mesečeve faze. 

Dakle, post počinje tačno u određeni sat, u vreme Mesečeve mene i promene magnetskog polja na Zemlji, i traje 24 sata. Smatra se da u to vreme dolazi do pojačanog lučenja tečnosti - koju organizam inače zadržava usled loše i preobilne ishrane, ali i stresa - i da se tako može izgubiti do tri kilograma.

Dijeta nije štetna, navodi italijanski sajt „Zdravlje“ sa koga prenosimo savete. Jednodnevni post omogućava organizmu da se odmori i podiže njegove odbrambene sposobnosti. Nisu potrebni nikakvi lekovi za odstranjivanje tečnosti, ali bi trebalo popiti najmanje dva, a poželjno je i do četiri litra vode - ne zaslađene čajeve niti gazirana pića. Mogu se piti i voćni sokovi, ali samo prirodni, bez dodataka, dok su alkohol i mleko zabranjeni.

Ovom dijetom ne može da se skine mnogo kilograma, ali može da se održi težina i ojača organizam, posebno obrambene sposobnosti.

Posebno je zdravo gladovanje u vreme mladog Meseca
Tada je telo najspremnije da se oslobađa nagomilanih otrova i štetnih materija. Veruje se da je dan mladog Meseca povoljan i za početak odvikavanja od pušenja, alkohola, prekomernog jela ili prevelikih količina kafe. Tada se, naime, gubici lakše podnose. 

Mlad Mesec - kad se Mesec nalazi između Zemlje i Sunca i nama je nevidljiv - obeležava se tamnim krugom.

Prva četvrt - kada osa Mesec-Zemlja pravi prav ugao sa osom Zemlja-Sunce. Prva četvrt ili polumesec nastupa šest dana posle mladog Meseca - u kalendaru je to krug čija je leva polovina zatamnjena.

Uštap (pun Mesec) - Zemlja se nalazi izmedu Sunca i Meseca i on je potpuno osvetljen sunčevim zracima. Pun Mesec se obeležava nezatamnjenim krugom.

Poslednja četvrt - položaj planeta identičan je kao u prvoj četvrti, ali se vidi leva strana Meseca. U kalendarima se obeležava krugom čija je desna polovina zatamnjena.

Potpuno novi režim ishrane 
Kad Mesec opada, treba jesti hranu na koju ste navikli. U tom periodu kilogrami se teže lepe nego u ostalim Mesečevim menama. Kad Mesec raste, treba jesti manje no što je neko navikao, a za vreme punog i mladog Meseca treba postiti po 24 sata. Pri punom Mesecu telo maksimalno iskorišćava hranu, a pri mladom Mesecu se najbolje rešava otrova i sala. 

Tabela mladog meseca - 2014. godina
Kalendarski mesec
dan
sat
minut
Januar
1
12
14
Januar
30
22
39
Mart
1
09
00
Mart
30
20
45
April
29
08
15
Maj
28
20
40
Jun
27
10
09
Jul
27
00
42
Avgust
25
16
13
Septembar
24
08
14
Oktobar
23
23
57
Novembar
22
13
33
Decembar
22
02
36
Izračunaj BMI i BMR »
Ostale dijete »
Arhiva članaka DIJETA »


Ја оратим пиротсћи дијалекат! Јела при мене.

Пиркетов Блог на сајту КоЗнаЗна! »


"Писмо малог Пироћанца"

Мамо и тато, знали ли сте, бе, да ка се плинска боца тури у ватру, да експлодира? Несте сигурно. Ма несам ни ја знал до њекња, док ђу не тури у огањ. Туго мајке ка си пуче, мене ме експлозија укачи на дрво. Једва ме стурише од дрвото бе, а Стојана су морали да поврчају из несвес колко га је ошамутило...
Прочитај целу причу »

Smeh i zabavaSmeh, zabava, otkačene fotke Najsmesnije stvari na internetu

Smeh i zabavaSmeh, zabava, otkačene fotke
PočetnaPutovanja| Dijeta| Zdravlje| Vežbe| Saveti| Poznati| Forum| Marketing| Pravila i uslovi korišćenja| Kontakt
Copyright © KoZnaZna.com. All Rights Reserved.