Kontinent: Azija
Glavni grad: Vijentijan
Broj stanovnika: 5.554.000
Službeni jezik: laoski, francuski
Valuta: kip
Vizni režim Srbije Vizni režim Laosa
Potrebna viza za dolazak u Srbiju: Da Potrebna viza za odlazak u Laos: Da
Diplomatski pasoš: Ne, za boravak u trajanju do trideset (30) dana, od datuma prvog ulaska Diplomatski pasoš: Ne, za boravak u trajanju do trideset (30) dana, od datuma prvog ulaska
Službeni pasoš: Ne, za boravak u trajanju do trideset (30) dana, od datuma prvog ulaska Službeni pasoš: Ne, za boravak u trajanju do trideset (30) dana, od datuma prvog ulaska
Maksimalan boravak u Srbiji: 90 Maksimalan boravak: 90
Obrazac za vizu R Srbije LINK

NAPOMENA:

Za ulazak u Laos je potrebno pribaviti vizu u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Laosa. Turističku vizu je moguće dobiti pri ulasku na aerodromima u Vijentianu i Luang Prabangu, kao i na graničnom prelazu Taj-Lao most prijateljstva, koji povezuje Nong Khai na Tajlandskoj strani i Vientian. Za detaljnije informacije potrebno je obratiti se Ambasadi Laosa u Beču.

Nacionalna valuta je kip. U opticaju su novčanice od 50,000 , 20,000 , 10,000 , 5,000 , 2,000, 1,000, i 500 kip.
Iako je američki dolar i dalje preovlađuje, više turističkih agencija i domaćih banaka je počelo da prihvata i evro. Plaćanje kreditnim karticama je moguće u većini banaka.

Koristan sajt: www.mofa.gov.la

NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u R Srbiju UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.
Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.
Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.
Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje privremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.

Pročitajte i:

Turistički vodič – Informator – Bezbednosni rizici, zdravstvena situacija, transport i druge korisne informacije za preko 100 stranih država
Vizni režim Republike Srbije i vizni režim drugih država prema Republici Srbiji
Izgled pasoša svih država sveta