Kontinent: Afrika
Glavni grad: Praja
Broj stanovnika: 500.000
Službeni jezik: portugalski
Valuta: eskudo
Vizni režim Srbije Vizni režim Zelenortskih ostrva
Potrebna viza za dolazak u Srbiju: Da Potrebna viza za odlazak na Zelenortska ostrva (Kape Verde): Da
Diplomatski pasoš: Da Diplomatski pasoš: Da
Službeni pasoš: Da Službeni pasoš: Da
Maksimalan boravak u Srbiji: 90 Maksimalan boravak: 90
Obrazac za vizu R Srbije LINK

NAPOMENA:

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Ambasadi Zelenortskih ostrva u Rimu, Embassy of Cape Verde, Via Giosue Carducci 4/I, 00187 Rome, Italy; Tel.: + 993906/ 4744 678;
+ 993906/ 4744 596; Fax: + 993906/ 4744 643.

Sajt : www.consolatocapoverde.it, E-mail: consolato.caboverde@gmail.com

Vizu možete dobiti i na aerodromu, nakon sletanja, ali je duplo skuplja (oko 55 US dolara). Takođe šalter za izdavanje viza ne radi po ceo dan, tako da možete ostati da čekati i celu noć dok se ne otvori. Osim toga postoji verovatnoća da vas avio kompanija neće ukrcati na let ako, npr. krećete iz Rima, a u Rimu postoji Ambasada…Prema tome planirajte sa vizom, ili makar gledajte da ako putujete bez vize, odaberete mesto poletanja odande gde Zelenortska ostrva nemaju DKP.

NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u R Srbiju UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.
Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.
Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.
Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje privremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.

Pročitajte i:

Turistički vodič – Informator – Bezbednosni rizici, zdravstvena situacija, transport i druge korisne informacije za preko 100 stranih država
Vizni režim Republike Srbije i vizni režim drugih država prema Republici Srbiji
Izgled pasoša svih država sveta