Strah od letenja možete pobediti na beogradskom aerodromu

Strah od letenja
Simulator letenja na Terminalu 2 aerodroma "Nikola Tesla"

Na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” postavljen je profesionalni simulator putničkog aviona “boing 737-800”, koji će služiti za obuku pilota, stjuarda i stjuardesa, ali i građanima koji imahu strah od letenja.

Instruktor letenja, pilot i idejni tvorac ovog simulatora Života Zuvić rekao je novinarima da simulator pruža priliku svim putnicima koji imaju strah od letenja da se tog straha oslobode, a za one željne adrenalina da dožive novo iskustvo.

Zuvić je kazao da putnički avion “boing 737-800” spada u red novije generacije i dodao da je izuzetno bezbedan što ga čini najzastupljenijim i najkomercijalnijim avionom na svetskom vazduhoplovnom nebu.

– Ovaj avion, takođe, pilotima zadaje mnogo muke, u mogućnosti je da izazove 1.026 različitih kvarova na kojima testiramo naš letački kadar – rekao je.

Zato, objašnjava Zuvić, simulator je neophodan kako bi se piloti koji se pripremaju za “boing” dobro obučili za letenje.

U originalnoj verziji tog tipa aviona kapacitet je 183, njegova težina iznosi 79 tona, a visina koju može da dostigne je 40.000 fita.

Predstavljanju simulatora na Terminalu 2 prisustvovao i v. d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević, koji je ukazao da tom uslugom beogradski aerodrom staje rame uz rame sa londonskim, berlinskim, briselskim i pariškim aerodromom.

– Postavljanjem simulatora letenja, pružamo jednu potpuno novu i inovativnu uslugu koja ima za cilj da svim posetiocima beogradskog aerodroma omogući da se kvalitetno zabave – rekao je on.

Sa aerodroma poručuju da će građanstvo svakog dana od 7 do 22 sata moći da “pilotira”, te da će desetominutni krug oko Beograda, sa poletanjem ka Avali i sletanjem iz pravca Ade Međice koštati oko 2.500 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo upišite vaš komentar
Molimo upišite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.