Zdravlje Dijeta 7 zakona vitkosti

7 zakona vitkosti

-

Vašim mukama nije kraj kad završite dijetu. Tek tad treba da budete naročito istrajni da biste održali teškom mukom stečenu vitkost.

Ako ste dijetu držali pod nadzorom nutricioniste ili lekara, što vam preporučujemo, onda ponovno nakupljanje kilograma ne bi trebalo da vam predstavlja problem. Takvi režimi ishrane obično su izbalansirani. Međutim, ukoliko ste se podvrgli nekoj od onih poznatih dijeta, tipa kupus dijete, preti vam brzi povratak na staro, jer takve dijete podrazumevaju konzumiranje samo jedne namirnice.

Držanje dijete i plana vežbanja već je samo po sebi veliki uspeh. I same znate koliko je žena koje malo, malo pa započnu dijetu i nikad ne izdrže do kraja. Dakle, držite ishranu pod kontrolom i, isto tako, nastavite s fizičkim aktivnostima kako biste održavali kakvu-takvu formu.

1. Nastavite sa vežbanjem

Iako ste verovatno razvili naviku vežbanja, posebno ako ste u tome bile redovne, postoji šansa da ste jedna od onih žena koje su jedva dočekale kraj dijete da prestanu s vežbanjem. Ali to ne dolazi u obzir ako vam se sviđa vaša nova figura. Ne dižite ruke od vežbanja, šteta je kad ste već u kondiciji.

2. Razbijte monotoniju

Sad već možete da promenite nešto u svom treningu. Sasvim je prirodno što vam je dosadilo, pa vam savetujemo da razbijete monotoniju novim programima – plivajte, trčite, radite jogu, naučite skvoš ili, jednostavno, plešite. Osim što ćete činiti dobro delo za svoje telo, velike su šanse da upoznate nove ljude i da u tim poznanstvima pronađete motivaciju za održavanje težine.

3. Merite se i dalje

Ne merite se baš svaki dan, kao tokom dijete, ali zadržite tu naviku jednom nedeljno. Tako ćete blagovremeno uočiti varijacije težine i moći ćete odmah nešto da preduzmete. Dobar trik je da imate par uskih pantalona, po kojima ćete primetiti jeste li se ugojili..

4. Uvek doručkujteAko ne doručkujete, to je kao da auto praznog rezervoara treba da vozi. Dakle, treba vam gorivo da dobro započnete dan. Hranljive materije pomoći će vam da u toku dana ne grickate svašta. Za doručak birajte zdravu hranu koja će vas zasititi – voće, zobenu kašu, jaja, mlečne proizvode, musli, kornflejks.

5. Pazite na porcije

Sigurno ste jedva dočekali da se opustite i najedete. U redu je da pojedete poneki slatkiš s vremena na vreme, ali ne preterujte. Ne nastavljajte da jedete kad osetite da ste siti. Jedite sporije, tako će vaš mozak imati vremena da shvati da ste siti, a to je čak i pre nego što toga postanete svesni.

6. Ne treba da pregladnite

Jedite čim ogladnite. Ne čekajte, jer su tako veće šanse da ćete se prejesti. Ključ uspeha je da naučite da kontrolišete glad. Pazite šta jedete, vaš metabolizam će patiti ako ga nakon perioda laganih namirnica opteretite teškom hranom.

7. Raznovrsno se hranite

Više ne morate strogo da se držite propisanih namirnica, uvedite i po neki „greh”. Ali ne odustajte od zdrave hrane.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Najnovije vesti

Nedostaju vam putovanja? Evo šta da uradite

Dugo planirana i iščekivana putovanja u ovom trenutku se otkazuju ili unedogled odlažu, zbog mnogo važnijeg cilja - spasavanja...

Kako smanjiti rizik od koronavirusa u automobilu

Ovih dana je opšta direktiva da ostanemo kod kuće, mnogi od nas su prinuđeni da svakodnevno koriste svoj automobil,...

Srbi pri vrhu liste tražilaca državljanstva u Austriji i Hrvatskoj

Podaci Evropskog zavoda za statistiku EUROSTAT kažu da za državljanstvo neke od zemalja EU najčešće apliciraju Marokanci, Albanci i...

Kako da izbegnete koronu u prodavnici: Mere koje vas štite od zaraze

Odlazak u nabavku jedna je od retkih stvari koje većina građana još uvek sprovodi za vreme pandemije novog virusa...

Er Srbija i Viz er odredili termin za nastavak letova sa beogradskog aerodroma

Avio kompanije Er Srbija i Viz er odredile su 13. april kao okvirni datum kada bi mogli da se...

Korona virus – simptomi, preporuke, brojevi telefona, najčešća pitanja

Infekcija korona virusom u oko 80 odsto slučajeva uzrokuje blagu bolest i većina obolelih se oporavlja dok šest odsto...

Morate pročitati

Nedostaju vam putovanja? Evo šta da uradite

Dugo planirana i iščekivana putovanja u ovom trenutku se...

Kako smanjiti rizik od koronavirusa u automobilu

Ovih dana je opšta direktiva da ostanemo kod kuće,...

Možda ti se i ovo svidiPOVEZAN
Preporučujemo ti