Da li je potrebna viza državljanima Andore za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za posete do 90 dana
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za posete do 90 dana u periodu od 6 meseci, počevši od datuma prvog ulaska
Maksimalan boravak: 90 dana u okviru 180 dana


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Andoru:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci
Maksimalan boravak: 90 dana u okviru 180 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu nije neophodna viza.


kada putujete u Andoru:

Ulazak i izlazak iz zemlje

Uslov za ulazak državljana R. Srbije u Kneževinu Andoru je da poseduju važeću putnu ispravu, koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje njene teritorije. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice.
Nosiocima biometrijskih pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava Republike Srbije koje je izdao MUP RS – Koordinaciona uprava.

S obzirom da Andora ne pripada EU, carinski propisi ograničavaju količinu i vrednost pojedinih roba, koja se iznosi prilikom povratka u matičnu zemlju. Punoletnim licima dozvoljeno je iznošenje 1 kg. kafe, 1,5 lit. alkoholnih pića koja sadrže više od 22% alkohola ili 3 lit. sa manje od 22% alkohola (vina, šampanjci), 5 lit. stonog vina, 300 cigara, 75 cigarilosa, ili 400 grama duvana na savijanje.

Prehrambeni proizvodi mogu se izvesti u vrednosti do 300 evra po osobi, 2,5 kg. mleka u prahu, 3 kg. kondezovanog mleka, 6 kg. svežeg mleka, 1. kg putera, 4 kg. sira, 5 kg. šećera i slatkiša, 5 kg. mesa.

Što se tiče industrijskih proizvoda može se izvesti robe u vrednosti od 900 evra po punoletnoj osobi, dok mlađi od 15 godina mogu izvesti robu u vrednosti do 450 evra. Može se izvesti 75 g. parfema i 375 ml. kolonjske vode.

Ukoliko vodite sa sobom kućnog ljubimca neophodan je pasoš, potvrda veterinara da je životinja vakcinisana protiv besnila i da životinja ima mikročip ili pečat.


Srbija Andora udaljenost
Srbija Andora udaljenost

POSTAVI ODGOVOR

Molimo upišite vaš komentar
Molimo upišite vaše ime