Avganistan – vizni režim

Avganistan – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Avganistana za ulaz u Srbiju:

  • Obični pasoši: Potrebna viza
  • Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
  • Maksimalan boravak: 90 dana
  • Popunjen Zahtev za izdavanje vize: LINK

Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Avganistan:

  • Obični pasoši: Potrebna viza
  • Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
  • Maksimalan boravak: 90 dana
  • Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.

zatvori

NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


Kada putujete u avganistan:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Dobijanje vize na aerodromu u Avganistanu ili graničnim prelazima nije moguće, te je obavezno prethodno pribavljanje vize u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Avganistana.

Informacije o tipovima viza, dokumentaciji potrebnoj za podnošenje zahteva za izdavanje vize, važnim propisima koji se tiču boravka u Avganistanu, uvoza i izvoza predmeta, životinja i sl, kao i lista diplomatsko-konzularnih predstavništava Avganistana u svetu, dostupne su na internet prezentaciji Ministarstva spoljnih poslova Avganistana.

Kontakt:

Prilikom boravka u Avganistanu, za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Srbije u Indiji, putem  telefona: +91 11 26872095 i E-mailom: embassyofserbiadelhi@hotmail.com, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Avganistan.

Srbija-Avganistan

Srbija-Avganistan udaljenost