Bangladeš – vizni režim

Bangladeš – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Bangladeša za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Bangladeš:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu veza nije neophodna ukoliko ne napušta međunarodnu zonu tranzitnog aerodroma u Bangladešu. U svim drugim slučajevima je neophodna.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Bangladeš:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Državljani R. Srbije koji putuju u Bangladeš potrebno je da prethodno pribave odgovarajuću vizu u Ambasadi Bangladeša u Rimu (detaljne informacije i kontakt podaci dostupni na veb adresi: https://www.bdembassyrome.it/home). Prilikom podnošenja zahteva za vizu potrebno je zatražiti i informaciju o važećim carinskim pravilima prilikom ulaska i izlaska iz zemlje.

Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja i radi regulisanja boravka je 6 meseci.

Za putovanje u Bangladeš nije potrebno posedovati polisu zdravstvenog osiguranja, niti dokaz o vakcinaciji, izuzev ako dolazite iz oblasti zahvaćene žutom groznicom, što podrazumeva potrebu posedovanja potvrde o vakcinaciji protiv žute groznice („žuti karton“). Ovo važi i u slučaju tranzita kroz oblast u kojoj je proglašena epidemija žute groznice ili dolazak u Bangladeš avionom iz te oblasti (ukoliko se proceni da nije efikasno izvršena dezinfekcija). Putnici koji u navedenim okolnostima nemaju medicinski serifikat za žutu groznicu, biće zadržani u karantinu šest dana.

Srbija Bangladeš

Srbija Bangladeš udaljenost