Da li je potrebna viza državljanima Bocvane za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Bocvanu:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u bocvanu:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Najbliža Ambasada Bocvane je u Londonu: Embassy of the Republic of Botswana, 6 Stratford Place, London WIC 1AY. Email: bohico@govbw.com.

Potrebna dokumenta za vizu:

 1. Najpre popunjen formular sa ovog linka: Aplikacija za vizu Bocvanež
 2. Fotografija za pasoš
 3. Taksa za vizu
 4. Važeći pasoš (još minimum 6 meseci i tri prazne strane)
 5. Kopija prve tri strane lične karte i pasoša
 6. Pozivno pismo u vidu svečane zakletve date pred nekom od imigracionih kancelarija ili potvrda turističke agencije da je put uključujući smeštaj u potpunosti plaćen
 7. Kopija rezervacije hotela i plan puta
 8. Kopija povratne karte
 9. Kopija uplatnice iz banke na kojoj se vidi ime aplikanta za vizu
 10. Potvrda o zaposlenju
 11. Otisci prstiju koji se daju u ambasadi ili eventualno po dolasku u Bocvanu.

Trebaće vam i izvod iz matične knjige venčanih ili rođenih za parove i maloletnu decu.

Cena za vizu je oko 40 evra. Moguće je produženje vize (Obratite se u Immigration and Passport Control Office, P.O. Box 942, Gaborone, Botswana.)

NAPOMENA ZA PUTNIKE KOJI PUTUJU PREKO JUŽNOAFRIČKE REPUBLIKE:

Za putovanja u Lesoto, Svazilend, Namibiju, Zimbabve, Bocvanu i Mozambik neophodno je pribaviti tranzitnu vizu Južnoafričke Republike.

Tranzitna viza je potrebna čak i ako se ne napušta tranzitna zona aerodroma. Iz tog razloga, pre putovanja treba pribaviti vizu sa dva ulaska-izlaska u Južnoafričku Republiku.

Tranzitne vize se izdaju u svim ambasadama Južnoafričke Republike. Ove vize se ne mogu pribaviti na aerodromima niti na drugim graničnim prelazima u Južnoafričkoj Republici.

Nepridržavanje propisa, odnosno neposedovanje vize povlači plaćanje propisane kazne i vraćanje u zemlju iz koje se dolazi.

Strancima koji imaju regulisanu radnu i  boravišnu dozvolu u Bocvani (moraju kod sebe da poseduju dokaz o regulisanoj boravišnoj i radnoj dozvoli u Bocvani, kao što su Worki/ ili Recidence permit) nije potrebna tranzitna viza Južnoafričke Republike za putovanje u Bocvanu.

Korisni sajtovi:
botswana.embassyhomepage.com
www.mofa.gov.bd

Srbija-Bocvana
Srbija-Bocvana udaljenost

POSTAVI ODGOVOR

Molimo upišite vaš komentar
Molimo upišite vaše ime