BOL U MIŠIĆIMA UPOZORAVA NA BOLESTI ORGANA: Evo šta znači kada vas zaboli ruka, noga ili koleno!

BOL U MIŠIĆIMA UPOZORAVA NA BOLESTI ORGANA: Evo šta znači kada vas zaboli ruka, noga ili koleno!

Ako pažljivo slušate svoje telo, možete primetiti signale o razvoju bolesti mnogo pre pojave karakterističnih simptoma. Bol u mišićima upozorava na bolest organa.

Lekari koji rade sa novom tehnikom kineziologije objašnjavaju da svake sekunde mozak prima hiljade signala iz svakog mišića. Analizira njeno stanje, stepen istezanja i otpora. Ako je grupa mišića oslabljena duže vreme, postoji opšta neravnoteža u telu. Njihovim radom pokušavaju da zamene mišićna vlakna na suprotnoj strani tela, što izaziva hipertoničnost i prenaprezanje.

Promena tonusa mišića signal je mozgu o zdravstvenim problemima. Lekar može identifikovati najslabije grupe i analizirati koji se organi nalaze u blizini, što je uticalo na smanjenje rada tela. Procenjuje kako reaguju na povećani stres, pružaju li otpor na iritaciju.

Veza između mišića i unutrašnjih organa osobe

U ljudskom telu postoje hiljade mišića, piše Stil, od kojih su mnogi nervnim završecima povezani sa unutrašnjim organima. Kada se pojavi hipertoničnost, obratite pažnju na moguće zdravstvene probleme:

  • Sa slabim mišićima na unutrašnjoj strani nogu često se javljaju crevni problemi, kolitis, disbioza i hronični zatvor.
  • Ravna stopala ukazuju na slabost mišića karličnog dna, poremećaj genitourinarnog sistema. Žene često imaju prolaps materice, upalu jajovoda.
  • Sa slabim leđnim mišićima, spuštanjem ramena napred, često se otkriva veza sa bolestima stomaka, pojavom čireva, gastritisom i varenjem.
  • Oslabljeni poplitealni mišići, krckanje u kolenima mogu ukazivati na ranu fazu upale žučne kese, formiranje kamenaca u njima.
  • Slabi glutealni mišići se primećuju kod patologija bubrega, jajnika, genitourinarnog sistema, impotencije kod muškaraca.
  • Atonija ili smanjeni tonus mišićnog okvira leđa može ukazivati na oštećenje rada srca, koronarnih arterija, bronhija i pluća.
  • Sartoriusov mišić gubi tonus predispozicijom za nadbubrežne bolesti, oštećenju proizvodnju hormona stresa i razvoj tumora.
  • Ograničeni pokreti vrata su povezani sa obolelim sinusima osobe, često daju hipertoničnost kod hroničnog sinusitisa, tonzilitisa, rinitisa.

Obratite pažnju na signale koje vam telo šalje.

O Simon

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: KoZnaZna, Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group