Burundi – vizni režim

Morate pročitati

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...

Nemačka usvojila novi Zakon o useljavanju koje će važiti i za radnike iz Srbije

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu...
Marketing

Da li je potrebna viza državljanima Burundija za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za ulazak, tranzit i boravak na teritoriji Srbije do 30 dana od datuma ulaska u Srbiju, u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz člana 11. Zakona o strancima.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za ulazak, tranzit i boravak na teritoriji Srbije do 30 dana od datuma ulaska u Srbiju, u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz člana 11. Zakona o strancima.
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Burundi:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Burundi:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Jednokratna ulazno-izlazna viza za Burundi košta 60 USD, a višekratna na 3 meseca 70 USD. Ovo se odnosi na takse u ambasadi Burundija u Najrobiju, s obzirom da cene viza u burundskim predstavništvimaogu varirati od zemlje do zemlje.

Za dobijanje vize potrebno je posedovati „žuti karton” Svetske zdravstvene organizacije (vakcina protiv žute groznice). Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti 6 meseci, što važi i za regulisanje boravka.
U zemlju je dozvoljeno unošenje 200 cigareta i 1 litar alkoholnog pića.

Unošenje narkotika, pornografskog materijala i vatrenog oružja je zabranjeno.

Iznošenje živih životinja, kao i proizvoda od zaštićenih životinjskih vrsta (koža, korali, slonovača itd.) je zabranjeno i može dovesti do zatvorske kazne.


Uslovi za pribavljanje vize:

Turistička viza:
1) Pasoš (važnost najmanje 6 meseci)
2) formular u dva primerka
3) dve fotografije
4) povratna avionska karta ili potvrda turističke agencije
5) potvrda o vakcinaciji propisana po Međunarodnoj konvenciji (protiv žute groznice)
6) rezervacija hotela ili pozivno pismo od osobe koje prima

Poslovna viza:
1) isto kao i za turističke vize (osim rezervacija hotela)
2) pismo preduzeća/udruženja koje šalje
3) pismo preduzeća/udruženja koje prima

Zahtev možete da prosledite poštom (priložite koverat sa plaćenom poštarinom za povraćaj).

Preporučuje se putovanje u Burundi posredstvom turističkih agencija, dok se za individualna putovanja treba temeljnije pripremiti i informisati. U Burundiju, sem lokalnog jezika, francuski jezik je u najširoj upotrebi.

Adresa: ( Srbiju diplomatski pokriva ambasada u Parizu)
Embassy of the Republic Of Burundi, 24, Rue Raynouard, 75016 Paris, France;
Tel: +331/ 4520 6061; Fax: +331/ 4520 0311


Srbija-Burundi
Srbija-Burundi udaljenost

Marketing
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing