Čaše i njihovo održavanje

Morate pročitati

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...

Nemačka usvojila novi Zakon o useljavanju koje će važiti i za radnike iz Srbije

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu...

AUSTRIJA: Nema dvojnog državljanstva

Austrijski administrativni sud je potvrdio odluku o oduzimanju austrijskog pasoša jednom građaninu turskog porekla zbog posedovanja i turskog pasoša. Ova...
Marketing

Čaše će biti sjajne ako ih potopite u vodu kojoj ste dodali presan krompir isečen na kriške i malo sirćeta. Zatim ih operite i odmah obrišite suvom, čistom krpom.

Marketing

– Dobro oprane i iskuvane ljuske od krompira odlično su sredstvo za čišćenje čaša, tanjira, vazni, stakla itd. Posude u kojoj ste mešali ili držali boju iskuvajte u ceđu od krompira, koji će odstraniti boju.

– Ako su se čaše posle pranja zaglavile jedna u drugu i ne mogu se odvojiti, u gornju čašu sipajte hladnu vodu, a donju zamočite u toplu, odvojiće se odmah. Voda ne sme biti vrela.

– Parčiće razbijene čaše najlakše ćete pokupiti s poda vlažnom vatom ili mokrim novinskim papirom. Sitne komadiće najlakše ćete pokupiti papitom za upijanje.

– U vodu u kojoj perete čaše, osim sredstva za pranje, stavite i soda bikarbone pa će čašeblistati a masnoća će se lakše oprati.

– Na čašama, koje redovno upotrebljavate, a samim tim i često perete, ostaju bele mrljezbog tvrde vode za pranje posuđa. Zato čaše morate povremeno prati toplom vodom kojoj ste dodali malo sirćeta. Isperite ih čistom i hladnom vodom i odmah obrišite.

– Čaše i druge posude od stakla, kristalnog stakla ili keramike koje dugo niste upotrebljavali, zahtevaju posebnu negu da bi bile čiste i sjajne. Najpre ih morate nekoliko sati ostaviti u čistoj vrućoj vodi, a potom ih operite toplom vodom u kojoj ste rastopili nekoliko kašičica sode bikarbone i dodali uobičajenu količinu deterdženta za pranje posuđa. Posuđe zatim operite i osušite krpom.

– Čaše i staklene posude osvežite tako da ih 15 minuta ostavite u hladnoj vodi kojoj ste dodali veći oguljeni krompir izrezan na kriške i nekoliko kašičica sirćeta. Nakon toga posuđe operite toplom vodom i obrišite.

– Plastična čaša za odlaganje zubne četkice i paste se brzo zaprlja. Beličaste naslage sa dna ćete najlakše ukloniti sunđerom i jakim rastvorom kuhinjske soli.

– Etikete sa oznakom cene često se veoma teško skidaju, pa ih domaćice grebu nožem ili žiletom, od čega se keramika, porculan ili emajl lako ošteti. Ove ceduljice mogu lako da se odstrane komadićem vate koju ste prethodno natopili benzinom.

– Kako da uklonite prljavštinu sa čaša, vaza, keramičkih ili kristalnih posuda koje su dugo stajale u ormanu neupotrebljavane? Potopite ih u vruću vodu i ostavite da stoje neko vreme. Nakon toga ih operite sredstvom za pranje suđa u koje ste stavili malo sode bikarbone.

– Ako su kristalne čaše ili vaze vremenom izgubile sjaj, mogu ponovo da zablistaju, ako ih umesto deterdženta za pranje posuđa, operete u običnoj mlakoj vodi zakiseljenoj sirćetom. Nakon pranja ih obrišite mekom krpom.

– Kada sipate vruću tečnost u čašu, kao što je čaj i sl. uvek podmetnite neku drvenu podlogu ili krpu, da ne bi pukla.

Marketing
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing