Informacija

Bezbednosni rizici, zdravstvena situacija, transport i druge korisne informacije za preko 100 stranih drzava. Informator – države

Informacije o Laosu ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLJE Za ulazak u Laos je potrebno pribaviti vizu u diplomatsko konzularnim predstavništvima Laosa. Turističku vizu je moguće dobiti pri ulasku na aerodromima u Vijentianu i Luang Prabangu, kao i na graničnom prelazu - Taj-Lao most prijateljstva, koji povezuje Nong Khai na Tajlandskoj strani i...
Informacije o Čileu ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLJE Državljanima Srbije, nosiocima običnih pasoša, nije potrebna viza za turističku posetu i boravak u Čileu do 90 dana. U skladu sa čileanskim zakonima, deca do 18 godina starosti koja putuju sama moraju imati dozvolu za put roditelja ili staratelja. U slučaju da je...
Informacije o Kirgiziji ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLJE Od 01.09.2017. godine, građanima je moguće da pribave ulazne i izlazne turističke ili poslovne vize Kirgiske Republike za boravak do 90 dana preko interneta, u elektronskom formatu, preko Elektronskog viza sistema, kao i na odgovarajućim međunarodnim graničnim prelazima duž državne granice zemlje. Informacije o...
Prijavljivanje je besplatno preko sajta američkog Stejt departmenta, a pojedini sajtovi, poput usagreencard.rs, pokušavaju da uzmu čak 1.400 dolara po članu porodice Poslednji je trenutak da popunite formulare za lutriju čija je nagrada zelena karta SAD, ali nemojte da postane žrtva prevare! Za početak imajte na umu da je prijavljivanje potpuno...
Informacije o Litvaniji ULAZAK I IZLAZAK IZ LITVANIJE Od 19. jula 2013. godine, uslov za ulazak državljana Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU....
Informacije o Alžiru ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE Nosiocima pasoša Republike Srbije potrebna je viza koja se pribavlja u Ambasadi Alžira u Beogradu. Nosiocima diplomatskih i službenih pasoša RS alžirska viza nije potrebna. Polisa zdravstvenog osiguranja nije neophodna, ali se preporučuje. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja je 6 meseci, a...
Informacije o Bugarskoj ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLJE Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji...
Informacije o Slovačkoj ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLJE Uslov za ulazak državljana Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume...
Sektor turizma u Turskoj razmatra da odustane od sistema "all inclusive", piše Harijet, pozivajući se na Konfederaciju trgovaca i zanatlija. Prema podacima industrije, sistem je iscrpljen uprkos činjenici da je broj turista premašio nivo 2014. godine, dok se prihodi ne povećavaju, nego čak i smanjuju. Mehmed Ersoj, turski ministar turizma i...
Informacije o Estoniji ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLJE Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji...
Informacije o Uzbekistanu ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLJE Državljanima Srbije je potrebna viza za ulazak u Uzbekistan. Vize se dobijaju u diplomatsko - konzularnim predstavništvima Uzbekistana u inostranstvu na osnovu pozivnih pisama fizičkih ili pravnih lica koja u zakonom predviđenom postupku izdaje Ministarstvo inostranih poslova Uzbekistana. Kako Uzbekistan nema diplomatsko-konzularno predstavništvo u...
Informacije o Francuskoj ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLJE Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji...