Делегат (Сечи га, печи га, вари га – тија си је!)

Morate pročitati

Ukoliko izgubite pasoš, lakše ćete moći da dođete do novog

Vlada Republike Srbije je saopštila da će građani kojima je ukraden pasoš, ili koji su ga izgubili, moći lakše...

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...
Пирке Блогер
Пирке Блогерhttps://www.koznazna.com/category/pirke
Знај да те је непријатељ онолико освојио и покорио колико ти је речи потро и својих потурио. Народ који изгуби своје речи престаје бити народ.
Marketing

Видосте ли га, а? Поткоколил сас белото, ударил једноглед, брадат како поп Ћеркул, место врзоглавку – змије наврзал . . . Да ти не излази усречу!

А името му по страшно – Аинул Кебир, тека некако. Какво је това – не умејем ви протолмачим, ама у стра’ да те накара! Излепили по град плакате, коколи тијајте оди свако ћоше… Че престављају – пише – кипнозу, окус бокус преперандус, некве алузије ли су, илузије ли су, че праји.

После разбра дека неје из странско, него нашинац, у Пирот детишњар бил, Драган се ока, а Свецћи му прекор.

И што ми треба та това исприча на Стоимена!

– Нашииац, а текво све умеје да работи?! Одма’ д’идемо да га најдемо, тија мож’ работу да површи! . . Е, порано да ни беше!

– Какву работу, бе? Да га неч водиш у лозје, ћосавци да плаши?! – обрчам ја на шољћу.

– Да беше порано, да га у наше село за делегата предложимо!

– Какво, бе? Това неје за клендзу, пази какво оратиш!

– Добре, добре, ти па одма’ рипаш! . . Ама, замисли си да ни је јед’н так’в! Требе, рецимо га, у село пут да се прави, по каљиште да не гмацамо. Нече никој на кулук да излази, а он саде рече: „Бокус преперандус!” и по пут на чарапће да одиш!

. . . Јал, рецимо га, Костурци не давају на Блачање воду оди „Бистар” . . . Драган ване да коколи, да ћима сас руће, да орати разне орате – и Костурци неје саде што даду водуту, него барабар сас Блачање копају јендаци, и све поју оди милос’!

. . . Па, рецимо га, по пољопривредуту се не мож’ додумају за онова, комплексат. Момчето па ване да коколи, да производи бесне глисте, и тићем излезне: све задруђе у купат, ‘дивидоални пољопривредни сељаци сити, а директури на број!

. . . Па тека мож’ да ни поради и за ћубре. Нигде нема онова, вештачкото, а он те одведе подзад кошару, уц’клил се у тебе, па рече: „Овова што видиш неје балага оди Шару, Булку и Петкану, него „кан” и „азотно”… И ти ц’втиш од милину! Рече ти: „Овова што видиш на морузу за семе, неје цена оди ‘иљадо и двеста банће старе паре, него сто двајес банће! И ти плачаш, и не трепчеш!

– Стани, бе, Стоимене, претера га!

– Мож’ је тека, ама замисли делегата кога бодеш сас сабље, који по жар оди, кога и да бесиш – ништа му неје!

– Море, не запљескуј се, него на избори да си изберемо нашинци, човеци који знају и какво је радос’ и какво је мука; који знају куде ни срби, и како се чеша . . . Оди онија „хокус бокус преперандус” никој аир неје видел!

Marketing
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing