Dominika – vizni režim

Morate pročitati

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...

Nemačka usvojila novi Zakon o useljavanju koje će važiti i za radnike iz Srbije

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu...
Marketing

Da li je potrebna viza državljanima Dominike za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Nije potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Nije potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana


Mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Srbije do devedeset (90) dana od datuma ulaska u Srbiju, u periodu od sto osamdeset (180) dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 15. Zakona o strancima.


Državljani Dominike, nosioci svih pasoša, koji žele da uđu i borave na teritoriji Srbije u periodu koji je duži od 90 dana, ili da se školuju, žive, zaposle se, bave se medijskom delatnošću ili nekim drugim aktivnostima, dužni su da podnesu zahtev za vizu pre ulaska na teritoriju Srbije.

Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Dominiku:

Obični pasoši: Potrebna viza (za turistički boravak do 21 dana nije potrebna viza).
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana


kada putujete u dominiku:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za ulazak u Dominiku državljanima R.Srbije nije potrebna viza, za turistički boravak do 21 dana. U ovu zemlju se može doputovati avionom do međunarodnog aerodroma u Melvil Holu ili brodom. Neophodno je imati povratnu kartu.

Sajt: dominica.gov.dm

Za informacije i vize potrebno je obratiti se Ambasadi Velike Britanije u Beogradu.

Da biste aplicirali za vizu potrebno vam je:

  • pasoš
  • prethodni pasoši ukoliko postoje
  • izvod sa tekućeg računa iz banke ili štedna knjižica
  • dokaz o zaposlednju ili studiranju
  • rezervacije
  • dokaz o razlogu posete – pozivno pismo
  • 1 fotografija
  • odštampani popunjeni online obrazac

Koštaće vas oko 146 evra, kada je u pitanju Beograd

Adresa:
UK Visa Application Centre
Airport City Belgrade
Omladinskih Brigada 88b
11070, Belgrade
Srbija

Procedura je identična kao za britansku vizu. Neophodno je prethodno registrovati se online na sajtu britanske službe za vize, popuniti formular a zatim zakazati termin u viznom centru.

Srbija-Dominika
Srbija-Dominika udaljenost

Marketing
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing