Dosta vam je? Evo kako da obrišete svoj Facebook nalog

Dosta vam je? Evo kako da obrišete svoj Facebook nalog

Na svetu trenutno ima oko 2.8 milijarde Facebook naloga, ali to ne znači da i dalje nema onih koji su zabrinuti za svoju privatnost.

Bilo da je to glavni razlog, ili ste jednostavno shvatili da vam ova društvena mreža oduzima previše vremena, postoje načini da deaktivirate svoj Facebook nalog ili ga potpuno obrišete, ali prvo bi trebalo da sačuvate sve podatke koji vam mogu zatrebati.

Preuzmite sve lične podatke

Ovi podaci obuhvataju sve ono što Facebook „zna“ o vama – fotografije, poruke, arhive, objave i slično. Kako biste došli do njih, moraćete da otvorite društvenu mrežu na računaru, piše B92.net.

Nakon toga, odaberite meni u gornjem desnom uglu, pa onda „Settings & privacy“-> „Settings“ -> „Your Facebook information“.

Ovde možete da odaberete i tačno šta želite da preuzmete sa interneta, pa kada vaši podaci budu spremni, Facebook će vas obavestiti.

Kako da deaktivirate Facebook nalog

Ponovo odaberite „Settings & privacy“-> „Settings“, a zatim „Deactivating or deleting your Facebook account“.

Facebook će vas obavestiti da će vaš nalog privremeno biti deaktiviran, kao i da to znači da vaše ime i fotografije neće više biti prikazani. Takođe, nećete moći ni da koristite Oculus prizvode, ali Messenger će vam i dalje biti dostupan.

Sve ovo možete da vratite jednostavno tako što ćete se ulogovati u svoj Facebook nalog, i nastaviti kao da se ništa nije ni desilo.

Kako da obrišete Facebook nalog

Na istom mestu kao i deaktivacija, nalazi se i opcija za brisanje Facebook naloga, dakle koraci su isti: „Settings & privacy“-> „Settings“ -> „Deactivating or deleting your Facebook account“.

U ovom slučaju, platforma će vas obavestiti da će vam biti obrisan i Messenger, sve poruke, kao i svi podaci koje ste delili putem Facebooka, kao i sve informacije u vezi sa Oculusom.