Drinom će zaploviti sve što nije bušno

Drinom će zaploviti sve što nije bušno

Nakon što je koronavirus prošle godine sve čamce vezao za obalu, ovog jula održava se najstarija manifestacija na jednoj od najlepših evropskih reka.

Drinska regata u Ljuboviji planirana je tradicionalno za drugu subotu u julu. Plan je da se ove godine održi u periodu od 9. do 11. jula 2021. godine.

Pripreme za manifestaciju su uveliko u toku, a u kom obliku će se regata održati, najviše će zavisiti od propisanih epidemioloških mera od strane nadležnih državnih organa.

Bajina Bašta

Kuća na reci Drini i učesnici Drinske Regate koji pozdravljaju ljude koji se nalaze na tremu kuće. Drinska regata i učestvovanje na njoj je uzbudljiv doživljaj koji treba doživeti.

“Prva Drinska regata održana je jula 2001. godine i od tada se manifestacija održava svake druge subote jula. Treba istaći da je 12. jul 2014. dan održavanja Drinske regate proglašen Svetskim danom raftinga. Ovaj jedinstveni karneval na vodi, uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja, predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u Evropi, s obzirom da je plovni put regate 40 km”, izjavio je predsednik opštine Ljubovija, Milan Jovanović za b92.

Drinska regata pored velikog spusta rekom Drinom obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Ljuboviju privuku veliki broj posetilaca. Turistička orgnizacija opštine Ljubovija, pod čijim se pokroviteljstvom odvija manifestacija, u narednim danima će izaći sa detaljnim programom održavanja predstojeće regate.