Egipat – vizni režim

Morate pročitati

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...

Nemačka usvojila novi Zakon o useljavanju koje će važiti i za radnike iz Srbije

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu...
Marketing

Da li je potrebna viza državljanima Egipta za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski pasoš: Viza nije potrebna
SLužbeni pasoš: Potrebna viza.
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Egipat:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski pasoš: Viza nije potrebna
SLužbeni pasoš: Potrebna viza.
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Egipat:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Državljani Republike Srbije treba da imaju vizu za ulazak u Egipat koja sa pribavlja u Ambasadi Egipta u Beogradu. Jednokratna viza se može dobiti na graničnom prelazu. Ova viza važi 30 dana, a od dokumenta potreban je važeći pasoš. Taksa za vizu na granici iznosi 25.00 USD.

Rok važenja vize počinje od datuma izdavanja iste, a ne od datuma ulaska u Egipat.

Kada se radi o individualnim dolascima u Egipat, našim državljanima se ne traži da poseduju polisu zdravstvenog osiguranja, ali se to preporučuje.

Što se tiče lica, koja dolaze u Egipat posredtvom turističkih agencija, polisa zdrvstvenog osiguranja je obavezna. Ni jedna turistička agencija ne može sklopiti aranžman bez dokaza o obezbeđenom osiguranju.

Iznos stranih valuta, koje stranci mogu uneti nije ograničen. Kada se radi o individualnim ulascima u zemlju, pogranični organi mogu postaviti kao uslov za dozvolu ulaska posedovanjem minimalnog iznosa od € 200,00.

Unošenje kućnih ljubimaca je dozvoljeno uz obavezu posedovanja pasoša za životinje u kome su unesene sve propisane, a primljene vakcine. Primera radi: za mačku ili psa obavezna je vakcina protiv besnila (vakcinisanje treba izvršiti najkasnije dve nedelje pre puta).

Svaki putnik po dolasku u Egipat može, u free shopu, u roku od 48 sati kupiti robe u vrednosti od $ 200,oo, što uključuje: najviše 3 flaše alkoholnog pića, ili 2 flaše alkoholnog pića i 1 karton piva, 300 cigareta ili 750 grama drugih duvanskih proizvoda. Kupovina tehničke robe nije moguća.

Unošenje najmanje količine droge i drugih opojnih sredstava je strogo zabranjeno.
Uvoz lovačkog oružja se dozvoljava na bazi reciprociteta, dok je unos svake druge vrste oružja i municije strogo zabranjen.

Poželjno je da ženske osobe van plaže ili letovališta ne izlaze u šorcevima i majicama bez rukava. Alkohol se ne može konzumirati na javnom mestu. Dozvoljeno je samo u hotelima, restoranima i barovima, koji imaju dozvolu za točenje pića, kao i privatnim stanovima.

Srbija-Egipat
Srbija-Egipat udaljenost

Marketing
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing