Er Katar će uvesti najduži let na svetu

Er Katar će uvesti najduži let na svetu

„Er Katar“ planira da uvede novu najdužu direktnu avio-liniju na relaciji od Dohe do Oklanda (SAD) – koja će neprekidno trajati duže od 18 časova

DOHA – Katarska avio-kompanija „Er Katar“ planira da se upiše u istoriju avijacije uvođenjem nove najduže direktne avio-linije na relaciji od Dohe do Oklanda (SAD) – koje neprekidno traje duže od 18 časova, prenosi britanski Gardijan.

Ruta od jednog do drugog kraja sveta, koja će biti dugačka više od 18.000 kilometara nalazi se u najnovijem razvojnom planu katarske kompanije.

Planirani let „Er Katara“ nadmašiće trenutno najdužu avio-liniju na svetu australijske avio-kompanije „Kvantas“ za dva časa.

„Kvantas“ drži rekord po dužini direktnog leta na relaciji od Sidneja do Dalasa, za koji je potrebno više od 15 časova letenja.

Putnici koji lete ovom rutom uživaju u trenutno najvećem avionu na svetu A380, koji „Kvantas“ šalje na direktna putovanja šest puta nedeljno.

Za let od Dohe do Oklanda katarska avio-kompanija koristiće letelice tipa Boing 777-200LR, koji ima 217 putničkih mesta u ekonomskoj i 42 mesta u biznis klasi.

Simon

O Simon

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: KoZnaZna, Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group