Er Srbija otkazala letove do Rima i Bolonje sa niškog aerodroma

Er Srbija otkazala letove do Rima i Bolonje sa niškog aerodroma

Zbog, kako su saopštili iz kompanije Er Srbija, situacije sa korona virusom, od 09.marta pa do kraja meseca neće biti letova sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ između Niša i Bolonje i između Niša i Rima. Iz niškog aerodroma i Rayanair-a još nema informacija da li će biti otkazani i letovi prema i iz Bergama.

Avion koji je prema redu letenju trebalo da iz Niša juče poleti prema Bolonji otkazan je, kao i svi letovi nacionalnog avio-prevoznika sa ovog aerodroma ka Italiji.

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Srbije, imajući u vidu dalji razvoj situacije u Italiji u vezi sa pojavom korona virusa, odlučila je da u narednom periodu dodatno reorganizuje saobraćaj prema ovoj zemlji i uskladi ga sa novim okolnostima. Er Srbija će, počev od danas do kraja marta privremeno suspendovati saobraćaj na dvema linijama ka Italiji do kojih leti sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu – saopštili su iz Er Srbije.

Napominju da će putnicima koji su kupili karte za ove dve linije biti ponuđena besplatna zamena karata za iste destinacije u kasnijem terminu do kraja letnje sezone, besplatna zamena karata za druge destinacije do kojih Er Srbija leti iz Niša ili Beograda ili povraćaj novca.

Er Srbija će kontaktirati sve putnike koji su kupili karte za letove između Niša i Bolonje, odnosno između Niša i Rima, za letove tokom marta, da bi im pomogao da se pronađu najbolja rešenja – navode iz ove avio-kompanije.

Er Srbija će sa beogradskog aerodroma će nastaviti da redovno saobraća između Beograda i Rima, ali će usled situacije sa korona virusom, delimično redukovati saobraćaj u narednom periodu.

Podsetimo, kompanija Rayanair prošle nedelje je zbog situacije sa korona virusom otkazala 3 leta do Bergama, gradića blizu Milana – 21. i 28. marta i 4. aprila. Međutim, još nema obaveštenja iz ove kompanije da li će zbog novonastale situacije u Italiji, odnosno karantina koji je uveden u ovoj oblasti, biti ostalih letova.

Na sajtu niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ nema obaveštenja o otkazivanju letova Rayanair-a, a letovi koji su sutra po rasporedu letenja ka i iz Bergama i dalje stoje kao aktivni.

O Simon

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: KoZnaZna, Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group