Er Srbija uvela uslugu praćenja prtljaga

Er Srbija uvela uslugu praćenja prtljaga

Kompanija Er Srbija pokrenula je novu uslugu „Bag Journey“ za praćenje prijavljenog prtljaga tokom svih faza putovanja, koja će omogućiti brzo utvrđivanje tačne lokacije prtljaga, u situacijama kada prtljag kasni.

„Uz pomoć Bag Journey, naši zaposleni sada mogu u realnom vremenu da prate kretanje prtljaga u svim fazama putovanja, da utvrde poslednju lokaciju na kojoj je prtljag viđen i efikasnije rešavaju situacije sa prtljagom koji kasni“, izjavio je izvršni direktor Er Srbije za saobraćaj Deklan Keler.

Globalni sistem Bag Journey, koji je razvio vodeći proizvođač avio-tehnologije SITA, koristi podatke sakupljene sa više aerodroma da bi pratio prtljag od njegovog prijavljivanja na let, preko sortiranja, prolaska kroz bezbednosne provere, utovara u kargo kontejnere i avione, sve do dostavljanja na aerodrom, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Podaci za ovu uslugu trenutno se prikupljaju na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu i 16 drugih aerodroma u mreži Er Srbije, uključujući aerodrome Hitrou u Londonu, Šeremetjevo u Moskvi i Džon F. Kenedi u Njujorku.

U narednim mesecima, usluga će biti pokrenuta i na ostalim aerodromima.

Usluga je takođe spojena sa SITA World Tracer platformom, globalnim sistemom za praćenje i usklađivanje prtljaga koji putnici mogu da iskoriste da lociraju svoj prtljag, zaključuje se u saopštenju.

O Simon

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: KoZnaZna, Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group