Da li je potrebna viza državljanima Filipina za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za odlazak na Filipini:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete na Filipine:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Ambasadi Filipina u Budimpešti. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti za 6 meseci duži od perioda na koji se traži viza, odnosno 18 meseci u cilju regulisanja boravka.

Adresa: Gabor Aron utca 58, 1026 Budapest, Hungary, Tel. Local: (01) 391.4300, International: +36.1.391.4300; Fax-local: (01) 200.5528, international: +36.1.200.5528
Email: pe.budapest@dfa.gov.ph

Potrebna dokumentacija za vizu Filipina:

  • potvrda o rezervisanoj avio-karti
  • vaučer od hotela
  • potvrda o zaposlenju
  • jedna fotografija
  • fotokopija prve stranice pasoša i
  • pasoš koji važi još najmanje 6 meseci po povratku sa puta.

Formular možete dobiti na mejl od počasne konzulke Verice Milaković, Zidarska 8 II/22, Beograd; tel.: 063/ 356-320, 063/ 236-574, 065/400-20-08; fax: 011/216-14-95, 011/ 288-23-23.

Srbija-Filipini
Srbija-Filipini udaljenost