KANADA-Kamioni stoje, niko neće da radi kao vozač ni za 64.361 evra

KoZnaZna.com – vize, putovanja, dijeta, saveti, zdrav život i vežbe Forum Zaposlenje i studiranje u inostranstvu KANADA-Kamioni stoje, niko neće da radi kao vozač ni za 64.361 evra

Ova tema sadrži 0 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane Goxy Goxy 7 meseci ranije.

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #15992 Odgovor
  Goxy
  Goxy
  Glavni majstor

  Kanada nudi primanja od 80.000 kanadskih dolara (oko 51.457 evra) na godišnjem nivou, ali uprkos tome ima problema s pronalaskom vozača kamiona.

  Izvor: Blic

  Posao vozača u Kanadi

  Uzrok tome su otežani uslovi rada.

  Mnoge kompanije u pokrajini Nju Brunsvik koje se bave transportom žale se na teške uslove za život i rad zbog kojih ne mogu da pronađu vozače koji će voziti na dugim relacijama, prenose Nezavisne novine.

  Primanja koja se povećavaju iz dana u dan čini se da nisu rešenje problema. Vozači kamiona koji tek počinju da se bave ovim poslom godišnje zarađuju oko 80.000 kanadskih dolara (oko 51.457 evra). U pojedinim delovima primanja su i 100.000 kanadskih dolara (oko 64.361 evra) godišnje.

  Vlasti Nju Brunsvika, kojima je zahtev uputilo i Udruženje vozača kamiona u atlantskim pokrajinama, pokrenulo je program za imigrante vozače kamiona.

  Tako je u periodu između 2015. i 2017. godine zaposleno 390 vozača kamiona poreklom iz stranih zemalja. U okviru pilot-projekta zaposleni su vozači iz Velike Britanije, Bugarske, Poljske, Ukrajine i Južnoafričke Republike.

  Osnivač Edukacionih centara za transport Kanade Džon Biadri kazao je kako su plate vozačima godišnje povećane za skoro deset odsto. Napomenuo je kako vozači na duge relacije već prve godine zarađuju 100.000 kanadskih dolara, ali da uprkos tome nema dovoljno vozača.

  – Kamioni stoje na parkingu – požalio se.

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
Odgovor na: KANADA-Kamioni stoje, niko neće da radi kao vozač ni za 64.361 evra
Vaši podaci: