Na Baščaršiji poskupeli ćevapi

KoZnaZna putovanja Forum Ostalo Na Baščaršiji poskupeli ćevapi

Ova tema sadrži 2 odgovora, ima 3 glasa i poslednji put je ažurirana od strane Пирке Блогер Пирке Блогер 4 meseci, 1 sedmica ranije.

Gledanje 1 članka - 1 do 3 (od 3 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #16939 Odgovor
  Jovance
  Jovance
  Moderator

  U nekoliko ćevabdžinica u starom delu Sarajeva došlo je poskupljenja određenih jela s roštilja, a to se posebno odnosi na ćevape. Naime, sada porcija ćevapa košta 8 KM, a do pre nekoliko dana bila je za marku jeftinija.

  Potvrdu ove informacije portal Klix dobio je u određenim ćevabdžinicima.

  [caption id="attachment_16940" align="alignnone" width="704"]Na Baščaršiji poskupeli ćevapi Sarajevski ćevapi[/caption]

  Čitaoci portala Klix bili su iznenađeni računima u nekoliko ugostiteljskih objekata na Baščaršiji gde je porcija ćevapa za marku skuplja.

  Tačnije, 250 grama ćevapa sada u pojedinim ćevabdžinicama košta 8 KM, a do pre nekoliko dana su stanovnici Sarajeva i brojni turisti mogli pojesti istu porciju za 7 KM. Proporcionalno ovome, mala porcija ćevapa, odn. 125 grama, je takođe poskupela za 50 feninga.

  Iako su neke ćevabdžinice podigle cene određenih jela, druge su ipak odlučile svoju stalnu klijentelu zadržati standardnim cenama pa je tako i dalje moguće na Baščaršiji deset ćevapa pojesti za 7 KM, a negde čak i jeftinije.

  Podsećamo da se pre desetak godina porcija ćevapa u srcu starog dela Sarajeva mogla pojesti za samo 5 KM, ali trend stalnog povećanja cena iz dana u dan je uzimao sve veći danak, a na ovu praksu nisu ostali imuni ni ugostiteljski radnici.

  #16953 Odgovor
  Avatar
  Dino

  Ako necemo poceti proteste zbog vlade, sad je ozbiljno vrijeme…

  #16954 Odgovor
  Пирке Блогер
  Пирке Блогер
  Glavni majstor

  Дођите у Пирот на ћевапи! А бе што су убави….ммм. А и несу скупи. Изволте.

Gledanje 1 članka - 1 do 3 (od 3 ukupno)
Odgovor na: Na Baščaršiji poskupeli ćevapi
Vaši podaci: