Najveći kruzeri na svetu

KoZnaZna putovanja Forum Prevoz Putovanje brodom Najveći kruzeri na svetu

Označeno: ,

Ova tema sadrži 0 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane Simon Simon 1 godina, 1 mesec ranije.

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #15752 Odgovor
  Simon
  Simon
  Glavni majstor

  Najveći kruzeri na svetu su i do 100 metara duži od Titanika. Uz pomoć tehnološkog napretka današnji kruzeri su svojom veličinom, sadržajem i bezbednosnim merama dosegli standarde koji su nekada bili nezamislivi.

  Krstarenje

  Bilo da želite da krstarite Evropom ili Amerikom, kvalitet usluge je isti. Svakim danom, ova grana prevoza sve više napreduje, obezbeđujući svim putnicima luksuzan i komforan boravak koji čini krstarenje lepšim čak i od destinacija na koje su se uputili.

  1. Simfonija mora (Symphony of the Seas)

  Najveći kruzer na svetu – “Simfonija mora”, kompanije Royal Caribbean. Ovaj kruzer je samo pet centimetara duži od drugog najvećeg kruzera na svetu, ali je ta cifra dovoljna da upravo Simfonija mora ponese titulu broja jedan na svetu. Težina broda iznosi 228 000 tona, dužina 362 metra, a visina mu je čak 70 metara. Poseduje 2 750 putničkih kabina, što znači da može da ugosti 6800 putnika i 2000 članova posade.

  Na “Simfoniji mora” postoji 8 paluba, 6 barova i preko 20 restorana. U jednom od barova možete biti i posluženi od strane robota koji priprema koktele. Na kruzeru je gostima dostupna žičara, teren za mini golf, kuglana, kazino, vodeni bioskop i park sa 12 000 biljaka. Ovaj brod je napravljen u Francuskoj, a njegova izrada je koštala preko milijardu evra. Njegovoj izgradnji je pomoglo 4 700 radnika koji su uspeli da ga projektuju i realizuju u roku od pune tri godine. Radi poređenja, najveći kruzer na svetu je približno veličine Empajer Stejt Bildinga u Njujorku. Osim po veličini, Simfonija mora vodi i kada se radi o najbržem internetu na moru, a i po podatku koji kaže da na njemu ima više slika nego što je izloženo u Luvru!

  2. Harmonija mora (Harmony of the Seas)

  “Harmonija mora” je samo za 5 centimetra manja od “Simfonije mora”. Na ovaj kruzer staje 6000 putnika i 2000 članova posade. Vlasnik je kompanija Royal Caribbean. Razlike u odnosu na najveći kruzer na svetu su praktično zanemarljive, ali ova kompanija teži držanju monopola zbog čega je izrazito takmičarski nastrojena, pa je za 2021. godinu zakazala isplovljavanje još jednog grandioznog kruzera koji će oboriti postojeći rekord.

  Ukoliko vreme na ovom brodu putnici provode u sobama, biće i dalje u prilici da putem video bimova dožive senzaciju pejzaža kroz koje plove. Centralni deo broda je uređen po uzoru na Central park, a gosti su u prilici da kupuju u buticima eksluzivnih brendova. Toliki broj prodavnica omogućava gostima lako i efikasno pakovanje pred put jer sve što im zafali mogu da kupe na licu mesta. Preko dana putnici mogu da uživaju u spa centrima, a uveče da se prepuste čarima mjuzikla, opera, predstava ili nekom od nastupa grupa koji na Harmoniji mora održavaju koncerte.

  3. Oaza mora (Oasis of The Seas)

  Oaza mora je 2009. godine isplovila i oborila dotadašnji rekord najvećeg kruzera na svetu. Prvo putovanje ovog broda visokog poput dvadesetospratnice je bilo od finske luke Turku do Amerike. Ako ste se ikad pitali kako izgleda jedno krstarenje, na “Oazi mora” je to magično iskustvo. Sa svojih 16 putničkih paluba, 361,8 metara dužine (radi poređenja, najveći kruzer ima 362 m), širinom od 63, 4 metara ovaj džin da bi izašao prvi put na otvoreno more je morao da spusti dimnjake i ubrza motor da bi potonuo malo dublje u vodu i uspeo da se provuče ispod mosta Veliki pojas, koji je samo 30 cm viši od njega.

  Ima četiri bazena, teren za odbroju i košarku, ali i mnoštvo prodavnica i barova. Cena krstarenja na ovakvom kruzeru se kreću od 1300 do 4800 dolara po putovanju. Naredne godine je kompanija Royal Caribbean lansirala kruzer “Privlačnost mora” koji je za neprimetno male dimenzije nadmašio “Oazu”, a čime je ova kompanija obezbedila prva 4 mesta na listi najvećih kruzera na svetu!

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
Odgovor na: Najveći kruzeri na svetu
Vaši podaci: