Počelo kažnjavanje u Veneciji: Turisti zbog kafe platili 950 evra

KoZnaZna putovanja Forum Ostalo Počelo kažnjavanje u Veneciji: Turisti zbog kafe platili 950 evra

Označeno: ,

Gledanje 1 članka - 1 do 2 (od 2 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #17660 Reply
  GocaGoca
  Glavni majstor

  Nemački turisti pokušali su da skuvaju kafu u blizini venecijanskog mosta Rialto zbog čega su kažnjeni sa 950 evra, pa im je naloženo da napuste grad.

  [caption id="" align="alignnone" width="730"]Venecija Venecija u svom istorijskom centru ima 55.000 stanovnika, a godišnje je poseti oko 30 miliona turista.[/caption]

  Dvoje Berlinaca starih 32 i 35 godina smestili su se na dnu stepeništa čuvenog mosta da bi skuvali kafu na rešou. Pošto ih je neki lokalni stanovnik prijavio, mlade turiste je ubrzo uhapsila policija i kaznila ih sa 950 evra zbog neprikladnog ponašanja.

  Takođe im je rečeno da napuste grad, u skladu sa nedavno usvojenom odlukom gradskog veća. Od kako je ta mera u maju usvojena, primenjena je 40 puta.

  “Veneciju treba poštovati a nepristojni ljudi koji misle da dođu ovde i rade šta god požele treba da znaju da će, zahvaljujući lokalnoj policiji, biti uhapšeni, kažnjeni i isterani”, rekao je gradonačelnik Venecije Luidji Brunjaro.

  Propis usvojen u maju tiče se pravila pristojnog ponašanja, čistoće, i bezbednosti koja treba da se poštuje u gradu suočenim sa masovnim turizmom i njegovim posledicama po kanale i najposećenija mesta.

  Predviđeno je niz zabrana, poput zabrana piknika na određenim lokacijama, kupanje u fontanama ili šetnje bez majice, kao i visoke kazne, uključujući i proterivanje onih koji pravila krše.

  Venecija u svom istorijskom centru ima 55.000 stanovnika, a godišnje je poseti oko 30 miliona turista.

  #17668 Reply
  AvatarDragana
  Gost

  Mislim da je to OK. Ipak bi trebalo da se zna neki red.

Gledanje 1 članka - 1 do 2 (od 2 ukupno)
Odgovor na: Počelo kažnjavanje u Veneciji: Turisti zbog kafe platili 950 evra
Vaši podaci: