Ukoliko ste radili u jednoj od ove 3 zemlje, mogli biste imati pravo i na njihovu penziju: evo o kojim je državama reč!

KoZnaZna putovanja Forum Ostalo Ukoliko ste radili u jednoj od ove 3 zemlje, mogli biste imati pravo i na njihovu penziju: evo o kojim je državama reč!

Označeno: , , ,

Ova tema sadrži 0 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane Simon Simon 4 meseci, 2 sedmice ranije.

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #16924 Odgovor
  Simon
  Simon
  Glavni majstor

  Radnici iz Srbije koji rade ili su radili u Kini, Tunisu ili kanadskoj pokrajini Kvebek mogli bi da ostvare pravo na deo penzije iz tih zemalja, iako Srbija s njima još nema potpisanu konvenciju o socijalnom osiguiranju, ali su pregovori uveliko u toku.

  Time bi se broj zemalja s kojima Srbija razmenjuje penzije povećao na 31, a mnogo više penzionera bi moglo da računa na dvojne penzije, te na zdravstveno i socijalno osiguranje, zavisno do toga šta konvencija obezbeđuje, piše Politika.

  U Ministarstvu rada kažu da su najbliže dogovoru s Kinom. Sporazum je potpisan 2018. i još nije počeo da se primenjuje, ali je na pregovorima krajem oktobra prošle godine usaglašen i parafiran administrativni dogovor za primenu Sporazuma o socijalnoj sigurnosti između dve zemlje koji predstavlja akt o sprovođenju i treba da obezbedi nesmetanu primenu sporazuma.

  U martu su otpočeli pregovori s Tunisom za sporazum o socijalnoj sigurnosti, a do kraja godine očekuje se da će biti potpisan sporazum o socijalnoj sigurnosti s vladom Kvebeka, čime će našim građanima na celoj teritoriji Kanade biti garantovana zaštita, kazali su za Politiku u Ministarstvu.

  (KoZnaZna.com/Tanjug/Politika)

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
Odgovor na: Ukoliko ste radili u jednoj od ove 3 zemlje, mogli biste imati pravo i na njihovu penziju: evo o kojim je državama reč!
Vaši podaci: