Visoke plate i odličan životni standard: zemlja iz snova je najpoželjnije mesto za život

KoZnaZna putovanja Forum Ostalo Visoke plate i odličan životni standard: zemlja iz snova je najpoželjnije mesto za život

Označeno: ,

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #17587 Reply
  KoznaznaKoznazna
  Glavni majstor

  Švajcarska je proglašena najboljim mestom za život i rad.

  Tako je ova mala evropska zemlja s trona HSBC-ove liste skinula Singapur koji je titulu najboljeg držao gotovo pet godina.

  [caption id="" align="alignnone" width="750"]Švajcarska je proglašena najboljim mestom Zemlja iz snova[/caption]

  Visoki životni standard, konkurentne plate, ali i stabilna politička i ekonomska slika države, uveliko su pomogli da se u ovo vreme globalne nesigurnosti popne za čak sedam mesta.

  Ekonomskom klimom zemlje zadovoljno je 80 odsto ispitanika, dok je čak 86 odsto njih iskazalo zadovoljstvo političkom situacijom.

  Oko 82 odsto ljudi koji su se zbog posla preselili u Švajcarsku izjavili su da uživaju bolji životni standard u poređenju sa svojom domovinom.

  Naime, čak sedam od deset onih koji su se preselili u Švajcarsku sada uživaju viši nivo raspoloživog dohotka s godišnjom prosečnom platom od 111,587 dolara – što je znatno više od globalnog proseka od 75.966 dolara.

  Uz Švajcarsku i Singapur, na vrh liste smestili su se Kanada, Španija, Novi Zeland, Australija, Turska, Nemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
Odgovor na: Visoke plate i odličan životni standard: zemlja iz snova je najpoželjnije mesto za život
Vaši podaci: