SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: RASPISAN KONKURS: Nemački gigant u Pančevu nudi 2.000 evra platu  (Pročitano 513 puta)

Van mreže Admin

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 232
  • Karma: +1/-0
  • Informacija ima cenu
    • KoZnaZna
RASPISAN KONKURS: Nemački gigant u Pančevu nudi 2.000 evra platu
« poslato: Oktobar 08, 2020, 10:40:14 pre podne »
Nemačka kompanija "Brose", koja je započela gradnju fabrike u Pančevu, raspisala je konkurs za više desetina radnih mesta, a do leta 2021. godina, kada bi trebalo da počne sa radom, u ovom industrijskom gigantu, radiće 1.100 ljudi.

Izvor: Novosti


Trenutno se, među oglasima za posao, na njihovom zvaničnom portalu, navode pozicije za elektroinženjere, radna mesta u prodaji, proizvodnji i kupovini. Mesta ima za programere softvera i hardvera, menadžere projekata, ispitne tehničare... Sve ove pozicije, kako objašnjavaju stručnjaci u ovoj oblasti, otvoriće mogućnost za zaposlenje radnika iz čitave Srbije, ali i povratak naših ljudi, koji već rade u nekoj od "Brose" fabrika, širom Evrope.


ČETVRTI NA SVETU
NEMAČKI "Brose", četvrti je po veličini u svetu, kada je reč o porodičnim kompanijama koje se bave snabdevanjem automobilske industrije. Oni razvijaju i proizvode mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta, kao i električne motore i elektroniku.
Posluju u 24 zemlje, na 64 lokacije i imaju više od 26.000 radnika. Promet koji ostvaruju je 6,2 milijarde evra. Procenjuje se da svako drugo vozilo u svetu, ima bar jedan "Brose" proizvod.


Kompanija "Brose" bavi se proizvodnjom električnih motora za automobile, upravljače, pumpe za ulje i motora ventilatora za hlađenje. Investicija je vredna 180 miliona evra, a temelji fabrike postavljeni su u novoj, "severnoj" industrijskoj zoni Pančeva. I sam predsednik Srbije naglasio je veliki značaj što je nemačka kompanija izabrala Srbiju za svoju investiciju. Kako je rekao na polaganju kamena temeljca, otvaranje ove fabrike će značiti bolji život za ceo južni Banat, za Kovačicu, Opovo i čitav deo prema Kovinu i Alibunaru. "Brose" će za nas da znači dodatnih 450 miliona evra izvoza. Kada je reč o plati, radnicima će u početku biti 750 evra, inženjerima oko 1.500, a do 2026. plata bi trebalo da bude između 1.900 i 2.100 evra.

Industrijsko oživljavanje Pančeva, pokrenula je nemačka kompanija "ZF", koja je otvorena u junu prošle godine. U ovu fabriku biće investirano skoro 160 miliona evra i ona će do kraja 2022. godine uposliti više od 1.000 ljudi. Zasada ih radi nekoliko stotina, a mnogi od njih, na obuku su išli u Nemačku. U "ZF" su se zaposlili mnogi mladi Pančevci, ali i ljudi iz čitave Srbije. S njihovim dolaskom, drastično je skočila i cena kvadrata u gradu na Tamišu.

Kompanije "Brose" i "ZF", sa svojom visokotehnološkom proizvodnjom, uskoro će pretvoriti Pančevo u centar automobilske industrije.


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA