Forum sajta KoZnaZna

Putovanja, Agencije i dešavanja u Dijaspori => Šta se dešava u Dijaspori => Temu započeo: Goca Avgust 30, 2012, 02:54:09 posle podne

Naslov: Želite da radite i živite u SAD? Predlažemo ove države...
Poruka od: Goca Avgust 30, 2012, 02:54:09 posle podne
Ako ste mladi, puni elana i znanja, razmišljate o odlasku u obećanu zemlju, možda vam od pomoći mogu biti neki od saveta prilikom izbora države u koju da se zaputite.

Njujork, Los Anđeles, Vašington i slični gradovi sa okolinom su najčešći izbor onih koji su pošli "trbuhom za kruhom" na američko tlo. Kako se ne biste našli u masi velikog broja američkih nezaposlenih ljudi, pokušajte da nađete posao u jednoj od saveznih država sa spiska, piše T-portal.

(http://www.vacationhomes.net/pub/areas/1332952624_USA--New-Hampshire--Seacoast-New-Hampshire--Hampton-Beach.jpg) Nju Hempšir. Glavni aduti ove države su relativno mali broj mladih uz nizak stepen nezaposlenosti. Troškovi života nisu preterano niski, ali ćete makar imati posao da ih platite.
]
 (http://natgeotraveller.co.uk/imglib/_newimage/where/usa/51550/492.jpg) Juta. Vrlo mala nezaposlenost među mladima i neki od najjeftinijih fakulteta u SAD-u mogli bi biti mamac za dolazak. O krajoliku da ne govorimo.
 (http://www.bestourism.com/img/items/big/734/Alaska-in-USA_Mount-McKinley_2914.jpg) Aljaska. Čudi vas što Aljaska kao najudaljenija i nasevernija država ulaže u mladost? Osim što ćete plaćati najmanju stanarinu, na Aljasci vam se nude i vrlo atraktivni poslovi - uz preduslov da volite život na severu.
 (http://colleges.usnews.rankingsandreviews.com/img/college-photo_10646._445x280-zmm.JPG) Vermont ima niz prednosti za mlade ljude. Možda najveća mana te države su vrlo skupi fakulteti, ali je to država sa najviše fitnes dvorana po glavi stanovnika.
 (http://imgc.allpostersimages.com/images/P-473-488-90/38/3815/RRQIF00Z/posters/adam-jones-autumn-colors-along-delaware-river-delaware-water-gap-national-recreation-area-pennsylvania-usa.jpg) Delaver. U ovoj državi postoji neverovano efikasan javni prevoz.
 (http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/46606435.jpg) Nebraska je poznata po penzionerima koji u njoj žele da prožive starost na svežem vazduhu. Šansa da tu nađete posao je veća nego u većini drugih država.
 (http://cache2.allpostersimages.com/p/LRG/27/2756/7GHTD00Z/posters/haney-chuck-beargrass-above-grinnell-lake-many-glacier-valley-glacier-national-park-montana-usa.jpg) Montana. Predivni pejzaži, jeftina stanarina, jeftini fakulteti, puno teretana i barova za mlade. Treba vam još nešto?
 (http://imgc.allpostersimages.com/images/P-473-488-90/21/2172/I6WCD00Z/posters/michael-snell-view-of-downtown-from-state-capitol-des-moines-iowa-usa.jpg) Ajova. Ako baš nigde ne možete bez automobila, u ovoj državi je najjeftinije auto-osiguranje. Osim toga i stanarina je jeftina.
 (http://www.vacationhomes.net/pub/areas/1331654443_USA--South-Dakota.jpg) Južna Dakota. Kažu da je jedini problem sa Južnom Dakotom što nema mesta namenjenih isključivo mladima...
 (http://imgc.artprintimages.com/images/art-print/chuck-haney-hay-bales-near-bottineau-north-dakota-usa_i-G-27-2727-5TXND00Z.jpg) Severna Dakota. Ako već nije mogao južni deo, može severni. Država u kojoj ćete skoro sigurno naći posao ako ste mladi (nezaposlenost među mladima je samo 5.3%), a pored toga, tu su i različiti oblici zabave. Od barova do ekstremnih sportova, sve je na dohvat ruke.