SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Nušićev humor osvojio publiku  (Pročitano 3804 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Nušićev humor osvojio publiku
« poslato: Decembar 22, 2010, 05:52:39 posle podne »
U prepunoj sali "MC gallery" prostora u okviru "Local Museum Projecta" i u kooperaciji sa "Kino Kamera Inc Production" održana je premijera predstave "Ožalošćena porodica" (The Weeping Game) Branislava Nušića, u režiji mlade beogradske rediteljke Sanje Beštić.

Izvor: vesti-online.com/M. Filipović


Pažljivo odabrani glumci: Premijera "Ožalošćene porodice" u Njujorku
Beštićeva je u neobičnom galerijskom prostoru napravila atmosferu ogromne kuće bogatog pokojnika. Novi koncept osavremenjenog Nušića zasmejao je mnogobrojnu američku publiku. Naravno, srpski deo je bio oduševljen, a svako podsećanje na mentalitet izazivalo je smeh do suza.

Publika je mogla s male distance da posmatra predstavu sa deset glumaca, pažljivo odabranih za ovaj komad. Devet od njih, profesionalni glumci iz američkih škola, odlično su se uklopili zajedno sa Katarinom Radivojević koja je maestralno odigrala ulogu Sarke.

Bez imalo bojazni kako će Amerikanci prihvatiti srpski humor, Katarina je dočarala udovicu sa srpskih prostora, naglašavajući odakle je došla i koliko je nezadovoljna svojim nasledstvom, s obzirom na to koliki je put prevalila. U predstavi, pored Katarine Radivojević, igraju i američka glumica srpskog porekla Ivana Karapandžić (Danica), Chris Batstone (Agaton), Felipe Bonilla (Tanasije), Nick DeSimone (Proka), Sharon Waswol (Trifun, u ženskom izdanju), Daniel Dambroff (Mica), Sheri Graubert (Vida), Tiziana Cosentino (Gina) i Adma Stern (Advokat).

Muziku je komponovao naš poznati mladi kompozitor Aleksandar Simić, a kostim je dizajnirala Aleksandra Zurovac.

Podrška umetnika
Mnogo uspešnih umetnika koji žive i stvaraju u Njujorku došlo je da podrži Sanju Beštić i Katarinu Radivojević, od stare glumačke garde Uliksa i Snežane Fehmiu, do podmlatka koji stvara karijeru u Americi, poput Igora Jokanovića, Jelene Mrđe, Tanje Tanović. Tu su bili i neizbežni prijatelji iz sveta mode Peđa Govedarica, manekenke Mina Ćetković, Sofija Milošević, Nada Vasilijević. Naš poznati dizajner Mirko Ilić zdušno je iz prvih redova podržavao tandem Beštić-Radivojević na otvaranju predstave. Tu je bio i filmski reditelj Zoran Amar, njegov kolega iz Hrvatske Ivan Taljančić i rediteljka iz Bosne Tea Alagić. Srpske zvezde klasične muzike u Njujorku bile su takođe na premijeri. Sanju i Katarinu su podržale Jasna Popović, Ana Milosavljević i Milica Paranosić.


Van mreže dragan kostic

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 3
  • Karma: +0/-0
Odg: Nušićev humor osvojio publiku
« Odgovor #1 poslato: Decembar 19, 2011, 03:50:52 posle podne »
ja sam citala knjigu     http://www.yu4you.com/Ozaloscena-porodica-Sumnjivo-lice-Branislav-Nusic,knjiga,15985,sr
fantasticno stivo koje svi treba da procitaju:)


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA