SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: AGONIJA SMEDEREVSKIH TURISTA: "Letovali" u autobusu  (Pročitano 961 puta)

Van mreže Goca

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 307
  • Karma: +5/-0
    • KoZnaZna
AGONIJA SMEDEREVSKIH TURISTA: "Letovali" u autobusu
« poslato: Avgust 25, 2017, 11:49:52 pre podne »
Muke smederevskih turista koji su planirali da letuju na Eviji, u Grčkoj. Seničić: Agencija nije član JUTA i nema našu garanciju

Izvor: Novosti

Autobus smederevske turističke agencije "Blu vorld travel"

Grupa putnika smederevske turističke agencije "Blu vorld travel" doživela je u sredu na grčkom ostrvu Evija pravu agoniju!

Naime, grupi turista koja je stigla u Edipsos saopšteno je da ne mogu da uđu u apartmane koje su platili dok ne doplate 300 evra, jer je agencija, navodno, ostala dužna za prethodnu grupu, a nije platila ni njihov smeštaj.

Novi turisti su tada odbili da napuste autobus dok se ne reši problem, a oni kojima je to bio poslednji dan nisu mogli da krenu kući.

- Kada smo stigli videli smo naše uspaničene turiste - kaže Snežana Gligorijević, turista agencije "Alta marea".

Turisti su se dodatno uspaničili kada su shvatili da "Blu travel" nije član JUTA, pa nema ni "JUTA garanciju" kojom bi im bio obezbeđen smeštaj, kao što je to bio slučaj za Prvi maj kada je agencija "Džet set" ostavila turiste u Beču i Pragu.

- Ova agencija nije naš član i nema našu garanciju i mi nemamo prava da se mešamo - kaže Aleksandar Seničić, direktor JUTA.

Tada je rodbina iz Smedereva turistima javila da je poslovnica ove agencije zaključana još od utorka. Pošto je bilo dosta dece u grupi, umorne od neprospavane noći, mnogi su zaspali u kafanama i na plaži, gde su im se pridružili i turisti isterani iz apartmana.

Uspaničeni turisti su tada primetili čoveka sa majicom "Alta marea" i obratili se Momčilu Lončareviću, vodiču ove agencije i on je uspeo da smesti šest porodica u prazne apartmane. Brzo su se pojavili i vodiču ostalih agencija koje prodaju aranžmane za Eviju i ponudili svoje sobe.

Međutim, svi turisti koji su smešteni morali su da plate, a agencije su im izašle u susret time što su dobili "last minit" cene - oko 150 evra. Smederevska agencija je, inače, paket-aranžman (smeštaj i prevoz) prodavala po 70 evra.

Oko tridesetak turista je odbilo da ponovo plati smeštaj i oni su sa starom grupom poslednjim trajektom prešli na grčko kopno i krenuli ka Smederevu. Evija je udaljena 900 kilometara od Smedereva, putovanje traje oko 17 časova, a, prema nezvaničnim informacijama, autobus se u putu pokvario.

Takođe, velika je nepoznanica i šta će se desiti sa putnicima koji letuju ili treba da otputuju u Nea Kalikratiju i ostala letovališta za koja je aranžmane prodavala ova agencija, a mnogi su uplatili preko subagenata.

Prema informacijama sa internet-stranice APR-a, agenciji "Blu vorld travel" istekla je licenca.

POLISA I GARANCIJA

Kako nezvanično saznajemo, vlasnik agencije je odmah pokušao da aktivira polisu "Milenijum osiguranja" i turistima bi trebalo da bude vraćen sav novac koji su ponovo dali za smeštaj. Osiguravajuća kuća bi trebalo da plati i autobus koji će ih za deset dana vratiti.