SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Tadić primio akreditive ambasadora  (Pročitano 3612 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Tadić primio akreditive ambasadora
« poslato: Oktobar 19, 2010, 10:03:28 pre podne »
Ponedeljak, 18. okt 2010 - Izvor i foto: rts.rs

Novoimenovani ambasadori Francuske, Turske, Švedske, Slovenije, Kipra i Malte predali akreditive predsedniku Borisu Tadiću. U razgovoru sa ambasadorima Tadić izrazio očekivanje da će saradnja Srbije i njihovih zemalja biti uspešna.

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić primio je akreditivna pisma novopostavljenih ambasadora više evropskih zemalja, saopštila je kancelarija predsednika.Akreditive su uručili novoimenovani ambasadori Francuske Fransoa Gzavije Denoa, Turske Alija Riza Čolak, Švedske Krister Asp, Slovenije Franc But, Kipra Haralambos Hadžisavas i Malteškog Viteškog Reda Albert di Luka.

"Predsednik Srbije je novopostavljenim ambasadorima poželeo dobrodošlicu i uspešan rad, izrazivši uverenje da će ambasadori imati dobru saradnju sa demokratskim institucijama u Srbiji", dodaje se iz kancelarije predsednika.

Denio: Počastvovan sam što sam ambasador u Beogradu

Novi ambasador Francuske u Beogradu Fransoa Gzavije Denio položio je venac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, povodom predaje akreditivnih pisama predsedniku Srbije.

"Veoma sam srećan što sam ambasador u Beogradu, veoma sam počastvovan i već se osećam ovde kao kod kuće", rekao je ambasador Denio nakon polaganja venca.

 
Francuski ambasador je istakao da je želeo da mu, kao i njegovom prethodniku Žanu Fransou Teralu, prva aktivnost koju zvanično uradi u našoj zemlji bude da stavljanje venca na ovaj spomenik.

"Mislim da su retki gradovi u kojima u samom srcu grada možemo da pronađemo ovakav jedan spomenik zahvalnosti Francuskoj i on nam je utoliko draži što se tu ne radi o jednoj političkoj, jako izraženoj volji, nego o inicijativi koja je došla iz samih srca građana", rekao je Denio.


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA