SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: "Nostalgija" saobraća od 25. decembra do 25. januara  (Pročitano 1990 puta)

Van mreže dragan

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 201
  • Karma: +4/-0
"Nostalgija" saobraća od 25. decembra do 25. januara
« poslato: Decembar 25, 2012, 07:34:46 posle podne »
Muzejski voz "Nostalgija" će u zimskom periodu saobraćati na Šarganskoj osmici od 25. decembra do 25. januara, najavile su Železnice Srbije. Cena karte 300 dinara


Muzejski voz "Nostalgija" će u zimskom periodu saobraćati na Šarganskoj osmici od 25. decembra do 25. januara, najavile su Železnice Srbije.

Voz će ići svakodnevno na relaciji Mokra Gora-Jatare-Mokra Gora i to u 11.40 sati. Ukoliko interesovanje za vožnju "Nostalgijom" bude veće, biće uveden i vanredni polazak u 13.30 sati.

Cena karata za vožnju "Nostalgijom" tokom zime je već treću sezonu nepromenjena i iznosi 300 dinara, bez obzira na uzrast putnika.

I ove zimske sezone muzejsko-turistički voz može se iznajmiti za vožnju na relacijama Mokra Gora-Šargan Vitasi-Mokra Gora i Mokra Gora-Višegrad-Mokra Gora, a cena zakupa iznosi 60.000 dinara za vožnju dizel vučom i 120.000 za vožnju parnjačom.

"Nostalgija" se može zakupiti i za noćnu vožnju , ali samo na relaciji Mokra Gora-Jatare-Mokra Gora, po ceni od 70.000 dinara.

Turistima su u muzejsko-turističkom kompleksu Šarganska osmica na raspolaganju i smeštajni kapaciteti Železnica Srbije u motelu Mokra Gora, konačištu Osmica i u planinskoj kući, sa oko 60 ležajeva.

Cene noćenja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i u trokrevetnim apartmanima, kreću se od 1.680 do 5.400 dinara.

Usluge u restoranima iznose - 300 dinara za doručak, i po 600 dinara za ručak i 6 večeru.

U ugostiteljskim objektima muzejsko-turističkog kompleksa Šarganska osmica turistima su na raspolaganju i polupansionske i pansionske usluge.

"Nostalgija" je u ovogodišnjoj letnjoj sezoni, koja je trajala od 15. aprila do 31. oktobra, u 658 vožnji prevezla oko 80.000 putnika.

Interesovanje domaćih i inostranih turista za vožnju muzejsko-turističkim vozom na Šarganskoj osmici iz godine u godinu sve je veće, navedeno je u saopštenju.

Od prošle sezone vlada veliko interesovanje i za putovanje prugom Mokra Gora - Višegrad, koja je nakon 37 godina, ponovo puštena u turistički saobraćaj.

(novosti.rs)