SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Železnice uvode dodatne vagone ka Baru  (Pročitano 2520 puta)

Van mreže dragan

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 201
  • Karma: +4/-0
Železnice uvode dodatne vagone ka Baru
« poslato: Jun 08, 2013, 05:59:08 posle podne »
Izvor :Tanjug | 07. jun 2013.

Zbog velikog intereresovanja za prevozom automobila u sastavu večernjeg voza u 20.10 sati i jutarnjeg u 9.10 sati, svakodnevno će biti uključeni vagoniBEOGRAD - Železnice Srbije počeće od petka uveče da primenjuju letnji red voženje, uvešće takođe sezonski voz "Panonija" na relaciji Subotica - Bar, i uključiti vagone za prevoz automobila u dnevnom i večernjem vozu iz Beograda za Bar, saopštile su u petak srpske železnice.


Zbog velikog intereresovanja za prevozom automobila na relaciji Beograd - Bar od petka uveče, u sastavu večernjeg voza u 20.10 sati, kao i jutarnjeg u 9.10 sati, svakodnevno će biti uključeni i vagoni za prevoz praćenih automobila, navodi se u saopštenju.

Jutarnji voz u svom sastavu ima samo vagone sa sedištima, dok večernji voz, pored vagona sa sedištima, ima kušet i spavaća kola.

U večernjem vozu, kao posebna ponuda srpskih železnica, uključena su i jedna spavaća kola iz sastava Plavog voza.

Iz Bara za Beograd vozovi polaze u 9.00 i 19.00 sati.

Cena karte u jednom smeru Beograd - Bar ili Bar - Beograd, u drugom razredu voza, uključujući i rezervaciju sedišta, košta 24 evra, dok za prevoz automobila treba izdvojiti 30 evra.

Sezonski voz "Panonija" saobraćaće od 7. juna do 8. septembra, sa polaskom iz Subotice u 18.14 sati, a iz Bara za Suboticu u 17 sati.

U sastavu ovog voza biće vagoni sa sedištima, kušet i spavaća kola, a za putnike iz Novog Sada (21.09 sati) u ponudi su i vagoni za prevoz automobila.

Osim vagona iz Subotice i Novog Sada u sastavu ovog voza, određenim danima u nedelji, saobraćaju direktna kola iz Moskve, Praga, Bratislave i Budimpešte.

Vozna karta u drugom razredu voza, sa rezervacijom sedišta, od Subotice do Bara iznosi 30 evra, a na relaciji Novi Sad - Bar 26,80 evra.

Cena prevoza automobila od Novog Sada do Bara iznosi 30 evra.

Karte u međunarodnom saobraćaju plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti.

Srpske železnice putnicima nude i brojne povlastice za jeftiniju vožnju u međunarodnom saobraćaju kao što su: povlastice za grupna putovanja, "Rail Plus", "Balkan Flexipaš", "City Star", kao i ponude "Specijal" za brojne evropske destinacije.


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA