Forum sajta KoZnaZna

PUTOVANJA Pasoši Vize Državljanstvo Ambasade => Sve o boravku => Temu započeo: Vicarious April 02, 2010, 10:37:27 posle podne

Naslov: Privremeni boravak - problem..
Poruka od: Vicarious April 02, 2010, 10:37:27 posle podne
Da li mi neko moze reci kako???

Ja sam drzavljanin Srbije. Moja verenica nije drzavljanin srbije i dobila je vizu na 3 meseca , dolazi ovih dana. Planiramo vencanje i nakon toga njen privremeni boravak.

E sada tu nastaje problem.

Jasno mi je sve sto se tice dokumenata za privremeni boravak ali.. Radim u Beogradu, a prijavljen sam u Nisu. Njena prijava boravka nakon 24 casa bice naravno u Nisu. Interesuje me kakva je procedura nakon predaje dokumenata za privremeni boravak da li vrse proveru na adresi koja je u aplikaciji za privremeni boravak ili ne, odnosno da li moramo biti sve vreme na toj adresi ili ne za vreme trajanja procedure dobijanja privremenog boravka?
Jer nakon dolaska bice samnom u Beogradu...
Naslov: Odg: Privremeni boravak - problem..
Poruka od: Admin April 04, 2010, 07:48:56 pre podne
Kada budu vršili provere logično je da očekuju da lice za koje vrše proveru "nađu" na datoj adresi. Mislim da nemaju nameru da lice "traže" po Srbiji. Pametno bi bilo da se pridržavate svih zakonskih pravila i propisa do dobijanja privremenog boravka za buduću suprugu. A kada dobije privremeni boravak onda može i malo opuštenije. Ukoliko bilo šta ne štima u toku provere teško da će dobiti privremeni boravak. Slobodno kontaktirajte i policiju za strance u Nišu i pitajte. Ako imate nekoga možete i policiju na Aerodromu "Niš"-vezani su za strance.