Forum sajta KoZnaZna

DIJETA Mršavljenje - Volite svoje telo => Uvod i korisni saveti => Temu započeo: dragan Maj 23, 2013, 06:00:42 pre podne

Naslov: Da li će ova bakterija topiti kilograme?
Poruka od: dragan Maj 23, 2013, 06:00:42 pre podne
Belgijski naučnici otkrili su da napitak koji sadrži određeni soj bakterija probavnog sistema može dovesti do dramatičnog gubitka telesne mase...

(http://www.koznazna.com/uploadedImages/Zajednicke_slike/dijeta/fitnes_dijeta.jpg)


Prema rezultatima istraživanja ta bi bakterija mogla da zameni sluzokožu probavnog sistema, kao i način na koji se apsorbuje hrana.

Slična se ispitivanja moraju sprovesti na ljudima kako bi se utvrdilo može li ista bakterija da se koristiti za gubitak telesne mase kod ljudi.

Ranija istraživanja pokazala su da se u probavnom sistemu mršavih i gojaznih osoba nalaze različite vrste bakterija, a utvrđeno je i da operacije probavnog trakta čiji je cilj mršavljenje menjaju ravnotežu tih bakterija.

Sve je više dokaza da vrsta bakterijske zajednice koja živi u ljudskom organizmu može uticati na zdravlje.

Naučnici s jednog belgijskog Univerziteta proučavali su bakteriju Akkermansiju muciniphilu koja obično čini 3-5 odsto bakterija probavnog sistema, no njen se broj smanjuje kod gojaznih osoba.

Miševi koji su prvo ugojeni masnom hranom stavljeni su na ishranu koja sadrži te bakterije nakon čega su izgubili polovinu dobijene telesne mase iako nisu uvedene nikakve druge promene u njihovoj ishrani.

izvor: plivazdravlje