Forum sajta KoZnaZna

SAVETI Svaki čovek zna mnogo dva još više => Opšti korisni saveti => Temu započeo: GoxyS Februar 10, 2015, 05:34:16 posle podne

Naslov: Kako da popraviš slomljen nokat vrećicom čaja
Poruka od: GoxyS Februar 10, 2015, 05:34:16 posle podne
Svaka devojka je bar jednom doživela tu situaciju: lepo oblikuješ nokte, nalakiraš ih i onda jedan reši da pukne! I šta sad? Možeš da pokušaš da ga prelakiraš ponovo, ali videćeš da će se to mesto i dalje videti.

Izvor: 24sata

(http://www.24sata.rs/resources/images/0000/008/168/nokti%20profimedia-0006813308_1000x0.jpg)
Trik za polomljen nokat, Foto: profimedia.rs

Srećom – postoji super brzo i jeftino rešenje za ovaj problem! Trebaće ti samo jedna kesica čaja i nešto alata iz tvog nesesera za manikir.

Šta će ti trebati:

- kesica čaja
- lepak za nokte
- nožić za zanokticr (malo finiji)
- pinceta
- makazice
- lak za učvršćivanje ili zaštitni sloj laka

Uputstvo:

1. Iseci kesicu čaja i iz nje izbaci čaj. Onda izmeri tačno koliko će ti od kesice trebati da pokriješ ceo nokat. Iseci parče u obliku (širini i dužini) svog nokta.

2. Nokat mora da bude čist! Ukloni sve ostatke laka za nokte, masnoće od kreme za ruke ili prljavštine. Možeš upotrebiti aceton, alkohol i sapun. Dobro osuši ruke posle čišćenja.

3. Nanesi lepak za nokte preko cele površine nokta, a posebno na deo koji je pukao.

4. Uhvati isečeni deo kesice čaja pincetom i položi ga na nokat, preko lepka. Lagano prilagođavaj papir svom noktu. Ako se ne savija dobro – iskoristi najlonsku kesicu preko koje možeš da pritisneš komadić kesice čaja na nokat.

5. Nanesi još jedan sloj lepka za nokte na komadić koji si zalepila za nokat. Sačekaj da se dobro osuši pre sledećeg koraka!

6. Iskoristi makazice da bi isekla višak kesice, a finiji nožić za zanoktice kako bi otklonila višak lepka ili nepravilnosti koje su nastale nanošenjem lepka na nokat. Pažljivo, da ne oštetiš papir!

7. Poslednji korak je po želji – nije obavezan, ali je preporučljiv. Premaži ovako "izlečen" nokat zaštitnim slojem laka. Posle toga možeš da ga lakiraš u koju god boju želiš.

Niko neće znati da je nokat oštećen!

http://youtu.be/G0y-R_1qq7M