SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: "Go travel" im uzeo 1.100 evra, otkazao putovanje...  (Pročitano 1235 puta)

Van mreže Admin

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 232
  • Karma: +1/-0
  • Informacija ima cenu
    • KoZnaZna
"Go travel" im uzeo 1.100 evra, otkazao putovanje...
« poslato: Jul 27, 2016, 07:04:45 posle podne »
Dan uoči putovanja Tatjani i Srđanu je stigla SMS poruka sa obaveštenjem da je njihovo putovanje otkazano. Novac nisu dobili nazad, agencija u blokadi. Medeni mesec umesto u Egiptu proveli kod kuće!

Izvor: Informer


Tatjana i Srđan Miković, nakon što su izgovorili sudbonosno da, hteli su da se počaste letovanjem u Egiptu. Za to su izdvojili preko hiljadu evra, ali su ostali i bez novca i bez putovanja.
- Otišli smo u agenciju "Go travel" u Novom Sadu, koja je inače subagent agencija "1A travel". Poslednjeg dana juna uplatili smo u kešu 1.116 evra i sa nestrpljenjem čekali naše prvo veliko putovanje. Umesto toga doživeli smo šok - kaže za Zaštitnik potrošača Srđan Miković.

Nekoliko dana uoči putovanja on je sa suprugom otišao do poslovnice agencije "1A travel" kako bi uplatili osiguranje i tu mu je već bilo jasno da će imati problema.

- Čovek u agenciji nam je rekao da ne može da nam naplati osiguranje jer nas nema na spisku putnika. Zovemo "Go travel", gde nam kažu da nema potrebe da se nerviramo i da nema mesta za stres, kao i da ćemo putovati sigurno, a da je reč o nesporazumu između ove dve agencije. U "1A travel" su nam rekli da nas nema na spisku putnika jer im iz ove druge agencije, u kojoj smo uplatili putovanje, nisu prebacili novac. Rekli su nam da je dovoljno da im uplate makar 100 evra i da neće biti nikakvih problema - priča Srđan.
U nadi da će problem biti rešen, mladi bračni par je spakovao kofere i obavio sve potrebne pripreme za put. Ipak, crne slutnje su se ostvarile.
- Dan uoči putovanja stigla nam je SMS poruka da je naše putovanje otkazano. Nakon toga usledilo je prepucavanje između agencija preko nas, ali nama to ništa ne znači. Naš odmor je propao. Naš medeni mesec je upropašćen jer smo ostali bez putovanja i sredstva za bilo koju drugu opciju - ogorčen je Srđan.

Citat
Naš medeni mesec je upropašćen jer smo ostali bez putovanja i sredstva za bilo koju drugu opciju
Srđan Miković


Račun u blokadi
Na sajtu Narodne banke Srbije proverili smo račun agencije "Go travel", koji je u blokadi od 1. juna 2016. godine. Međutim, ovo nije prvi put da je račun ove agencije blokiran. Prema podacima NBS, od septembra 2014. pa do danas račun ove agencije bio je blokiran ukupno 199 dana. Kao što smo vas već upozoravali, pre nego što uplatite turistički aranžman, proverite likvidnost agencije kojoj dajete novac.


Od vlasnika agencije "Go travel" ponuđeno im je da rezervišu neko drugo, zamensko putovanje, u novom terminu, ali ta opcija nije dolazila u obzir jer nisu u mogućnosti da pomeraju godišnji odmor.

- Rekao nam je da će nam novac biti vraćen, ali to se nije dogodilo. Kada smo ga pozvali nakon nekoliko dana, rekao nam je da se strpimo jer mu je navodno inspekcija blokirala račun, pa kada to reši, on će nas obeštetiti. Mi smo slučaj prijavili inspekciji, pa neka oni utvrde ko je kriv. O ovakvim slučajevima čitao sam samo u novinama, nisam verovao da će se i meni ovako nešto dogoditi, naročito što sam birao agenciju po preporuci - kaže Srđan, kome i dalje nije jasno zašto novac nije uplaćen, iako su on i njegova supruga uplatili kompletnu sumu.

- Umesto iščekivanja leta sedimo kod kuće sa spakovanim koferima i pitamo se kako je moguće da ovakve stvari prolaze nekažnjeno i da se agencije tako igraju sa tuđim parama i osećanjima?!


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA