SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Wizz Air dozvolio upotrebu prenosnih elektronskih uređaja u toku leta  (Pročitano 1234 puta)

Van mreže dragan

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 201
  • Karma: +4/-0
Wizz Air dozvolio upotrebu prenosnih elektronskih uređaja u toku leta
« poslato: Februar 02, 2014, 08:30:19 posle podne »
Low cost aviokompanija Wizz Air od danas dozvoljava upotrebu prenosivih elektronskih uređaja za vreme leta u svojim avionima. Biće dozvoljena upotreba mobilnih telefona, laptopova, tableta i e-book readera.

Napisao: Darko Videnov - Tangosix

Foto: dailymail

Evropska Agencija za Bezbednost u Avijaciji (EASA) objavila je upustvo za korišćenje prenosivih elektronskih uređaja (PED) u toku leta avionom koje je usvojeno i od strane direktorata za civilno vazduhoplovstvo Mađarske. Ono što je najbitnije istaći vezano za nove procedure jeste da prilikom poletanja i sletanja veliki elektronski uređaji (laptop i sl.) i dalje moraju biti smešteni na mesto predviđeno za prtljag i mogu biti korišćeni tek kada je avion u fazi leta. Prilikom poletanja takođe treba skinuti slušalice sa ušiju a ukoliko osoblje ne može da utvrdi da li elektoronski uređaji mogu da rade u režimu koji odgovara propisima taj uređaj se mora isključiti. Ovo možemo najlakše ilustrovati funkcionalnošću koju trenutno svaki telefon i tablet podržavaju a to je: Airplane mode. Ovu opciju morate uključiti kako bi mogli da koristite svoj telefon ili tablet u toku leta.

Foto: static.ddmcdn

Portparol Wizza zaključio je saopštenje rečima:
- Prenosni elektronski uređaji kao što su eBook čitači, tableti ili smart telefoni su sada svačija svakodnevica a prihvatanje uputstva za korišćenje ovih uređaja koje je izdala EASA je logičan sled koraka koji je preduzeo i Direktorat za Civilno Vazduhoplovstvo Mađarske. Prema novim uputstvima putnici moraju biti sigurni da njihovi uređaji podržavaju funkciju korišćenja uređaja u toku leta onog momenta kada avion poleti pa sve dok ne sleti. Ovim činom želimo da podstaknemo naše putnike da sa sobom ponesu svoje omiljene uređaje i čitaju knjige ili gledaju filmove dok lete.