SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Čarterom "Er Srbije" za Tursku  (Pročitano 1179 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Čarterom "Er Srbije" za Tursku
« poslato: Februar 14, 2014, 10:09:45 pre podne »
Domaći tur-operatori jednoglasno odabrali ponudu nacionalne kompanije. Prvi put turistima se ove sezone, praktično, neće "krasti" dan letovanja na turskom primorju

Izvor: Novosti

Er Srbija avion

GOTOVO sve domaće turističke agencije ovog leta koristiće usluge "Er Srbije" prema turskim letovalištima. Najbolju ponudu za čartere dala im je nacionalna avio-kompanija, pa se turistima prvi put ove sezone, praktično, neće "krasti" dan letovanja! Prezadovoljni ponuđenim vremenom, uslovima i cenom, tur-operatori su bez dvoumljenja odabrali "Er Srbiju".

- Sve je dogovoreno i na 90 odsto letova imaćemo jutarnje polaske, tako da već u podne turisti mogu da se kupaju u Antaliji - kaže Zoran Arsenović, komercijalni direktor "Kontiki travela". - Putnici će ove godine imati sigurniji, izvesniji, kvalitetniji i prevoz sa boljim vremenima polaska.

Agencije prvi put ne očekuju žalbe na "ukradeni dan", jer će nacionalna avio-kompanija ujutru polaziti na odredište, a vraćaće se iz Turske praktično po podne. Situacija sa stranim avio-kompanijama je obrnuta, jer oni ujutru dovoze putnike iz Turske, a iz Beograda ih odvode kasnije. Agencije, koje su registrovane u Srbiji ali su im gazde stranci, insistiraće na turskim avio-kompanijama. Tri avio-prevoznika iz Turske podnela su zahtev Direktoratu civilnog vazduhoplovstva za ukupno 194 čarter leta iz Beograda ka Antaliji, Bodrumu...

Citat
REGIONALNI CENTAR
ZAHVALjUJUĆI novoj poslovnoj politici "Er Srbije", beogradski tur-operatori "trljaju ruke". Neke agencije, poput "Kontikija", planiraju otvaranje predstavništava u regionu. Avionima "Er Srbije" putnici će se iz okolnih zemalja dovoziti u Beograd, odakle će čarterima leteti na željena odredišta.

Kako za "Novosti" kažu u Ministarstvu saobraćaja, dozvole će turskim prevoznicima biti date tek kada "Turkiš erlajns" i "Er Srbija" postignu dogovor o uspostavljanju reciprociteta. Dogovor je na pragu i mora biti postignut do sledećeg petka. Naime, srpska nacionalna avio-kompanija traži da se u redovnom saobraćaju vrati na glavni aerodrom u Istanbulu, odakle je "oterana" zbog neprihvatljivog vremena sletanja i poletanja. Zbog toga srpski prevoznik zahteva povoljnije slotove. Turske avio-kompanije trenutno imaju tri puta više letova na liniji Beograd - Istanbul nego "Er Srbija". Zato mora da se uspostavi reciprocitet, koji je garantovan međudržavnim sporazumom.


- Svim agencijama je neuporedivo lakše da rade sa domaćim avio-prevoznikom - kaže Aleksandar Seničić, direktor JUTA.

- Uostalom, uložili su u novu flotu i zašto bismo pomagali tuđu privredu? U drugim zemljama postoji nepisani zakon da ako čovek ne putuje sa domaćom avio-kompanijom, firma neće da mu odobri službeni put!

Kako saznajemo, samo tri agencije žele čartere sa turskim avio-kompanijama, a kao glavni razlog navode tip aviona koji imaju po 200, umesto 120 sedišta, pa će cena po sedištu biti niža. Međutim, "Er Srbija" je već najavila da će cena biti konkurentna. Veliki problem našeg tržišta je to što je turistima cena osnovni motiv kada uplaćuju aranžman i ne razmišljaju o tome da je let tokom noći. Takse za noćne letove su upola niže nego za dnevne.