SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Kućna borba protiv celulita  (Pročitano 4620 puta)

Van mreže Goca

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 307
  • Karma: +5/-0
    • KoZnaZna
Kućna borba protiv celulita
« poslato: April 26, 2010, 01:02:32 pre podne »
Izvor: www.Blic.rs

Žene doživljavaju celulit kao svog najvećeg neprijatelja. Čak ni vežbe ni pravilna ishrana ne mogu da vas spasu od dosadnih jastučića i naborane pomorandžine kore. Stručnjaci preporučuju kreme Somatoline i RoC koje uklanjaju i najtvrdokorniji celulit

Više od 90 odsto žena na planeti muku muči s celulitom. Ovaj problem imaju samo žene, jer je celulit povezan s hormonima.

Šta je celulit
Kada govorimo o celulitu, govorimo o poremećaju rezervnih masnoća u organizmu. Celulit se javlja kao posledica modernog načina života, a na njegovo stvaranje prvenstveno utiče genetika, pa tek onda stres, poremećen rad hormona, uzimanje pilula za kontracepciju, usporen metabolizam...

Borba
Ali koliko god dosadan bio, postoje određene strategije kojima možete da poboljšate izgled svoga tela. Vežbe su neophodne, a i plivanje pomaže. Tokom dana bi trebalo da pijete dosta vode, da jedete bareno povrće i izbegavate slanu hranu. Ali to su samo osnovne mere koje nisu dovoljne mnogim ženama. Da vidimo šta možete da uradite za svoje telo do leta i da se oslobodite celulita.

Smanjenje celulita
Nažalost, celulit se ne može otkloniti vežbanjem, ali promena načina ishrane, vežbanje, detoksikacija i drenaža - sve su to preduslovi uspešnog tretmana celulita. Evo nekoliko načina kućne borbe protiv celulita.

Blato
Prva, najjača metoda jeste pakovanje. Zelena glina sadrži minerale koji učvršćuju kožu, a kada su joj dodate alge koje ubrzavaju metabolizam i biljne ekstrakte koji pojačavaju cirkulaciju, dobija se izuzetan kućni tertman. Ako imate otpornu kožu, birajte topla pakovanja, a ako vam je koža osetljiva i slabi su vam krvni sudovi, hladnu varijantu. Recimo, Guam hladno blato od algi protiv celulita, koje sadrži mentol i divlji kesten intenzivno hladi kožu, a dubinski deluje na celulit i masne naslage.

Kada da birate ovo blato? Ako imate vene, imaćete sjajan osećaj olakšanja, ali i ako više volite osećaj hlađenja umesto uobičajenog zagrevanja blatom. Guam hladno blato nanesite na delove tela koji su zahvaćeni celulitom i obavijte providnom prianjajućom folijom. Tokom prvih 15-20 minuta tretmana osetićete dubinsko hlađenje kože. Blato ostavite na koži 45 minuta, a potom isperite. U prvoj nedelji nanosite blato prva tri dana svakoga dana, a potom na dva dana i taj ritam nastavite u drugoj nedelji, a u trećoj i četvrtoj nedelji tretman radite dva puta nedeljno. Tretman održavanja radi se jednom mesečno, a pun tretman možete ponoviti dva do tri puta godišnje. Osim blagotvornih rezultata na celulit i masne naslage, videćete da vam je koža čvršća i elastičnija. Ako ste trudni ili dojite, nemojte koristiti ove tretmane.

Kreme
Sledeća faza jesu kreme protiv tvrdokornog celulita. Krema protiv celulita, broj jedan u Evropi, ove godine je i kod nas: Somatoline Cosmetic Tretman Anti-Cellulite sadrži BioActive-Complex, sa čak pet odsto kofeina, prema kliničkim ispitivanjima, zateže kožu i smanjuje tvrdokorni celulit do 33 odsto za četiri nedelje.

Somatoline ima tu prednost da se nanosi krajnje jednostavno: na čistu, suvu kožu nakon tuširanja, snažnim kružnim pokretima, a zatim uradite masažu pokretima odozdo nagore. Nakon nanošenja možete osetiti blago crvenilo i peckanje, koje obično nestane nakon 30 minuta, i ne treba da vas brine - to je specifičan način delovanja proizvoda. Intenzitet peckanja i crvenila varira od osobe do osobe, zavisno od osetljivosti kože. Proizvod je pakovan u praktične jednokratne doze, pa ga lako možete nositi i na put.

Konačno, kada skinete koji kilogram i svedete celulit na razumnu meru, pribegnite zatezanju i finom oblikovanju: čvrsta i elastična koža deluje bolje od opuštene.

Predlažemo da probate novi RoC Body Sculpt serum koji je kombinacija aktivnih sastojaka: THPE učvršćuje i izglađuje površinu kože, dok retinol stimuliše ćelijsku aktivnost i smanjuje naslage masti, a kofein u kombinaciji sa forskolinom, biljnim ekstraktom koji je 50 puta efikasniji od kofeina, razgrađuje masti.

RoC je poznato po finim teksturama svojih proizvoda, pa ni ovaj serum nije drugačiji: odlikuje ga svilenkasta tekstura koja klizi niz kožu, kao i delikatan miris.

Nanesite preparat jednom dnevno, najbolje na čistu kožu nakon tuširanja, blago utrljajte i ostavite da se osuši nekoliko sekundi. Koža će veoma brzo upiti preparat, pa se možete odmah obući.

Piling pre preparata?
Piling skida zadebljanja sa površine kože, i poželjno je da se radi jednom nedeljno, a ako posle njega stavljate preparate za borbu protiv celulita, njihovi sastojci će lakše prodreti u kožu. Međutim, ako su sastojci takvi da stvaraju reakciju na koži, poput Guam krema i blata ili Somatoline proizvoda budite oprezni, naročito ako imate osetljivu kožu. Odložite piling dok vam se koža ne adaptira na sastojke preparata, pa ga tek onda upotrebite pre primene preparata za celulit. Efekat će biti sjajan!


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA