SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Gde letovati sa decom?  (Pročitano 1258 puta)

Van mreže Goca

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 306
  • Karma: +5/-0
    • KoZnaZna
Gde letovati sa decom?
« poslato: Maj 18, 2015, 11:20:13 posle podne »
Porodični odmor može da bude pravo zadovoljstvo samo ukoliko se dobro isplanira. Turska idealna ukoliko vodite bebu na more, Grčka ako letujete s tinejdžerima

Izvor: Novosti

Gde na letovanje sa decom

Odmor sa decom može da bude pravo zadovoljstvo samo ukoliko se dobro isplanira.

Deca odmor zamišljaju potpuno drugačije od roditelja, i da ne bi bilo nesporazuma, treba odabrati destinaciju koja odgovara svačijim željama.

Roditelji s malom decom najbolji odmor imaće u Turskoj, jer je većina hotela u ovoj zemlji “bebi frendli”. To znači da je dobar deo usluge podređen maloj deci. Između ostalog, to znači da, uz dečje bazene, igrališta i animatore, roditelje u sobi očekuju hrana za bebe, bebi kadica, ogradice, pelene i sve što bi inače morali da “vuku” od kuće. Ovu uslugu pružaju hoteli s pet zvezdica, s prethodnom najavom.

Međutim, čak i hoteli sa četiri zvezdice imaju odličan animacijski program i posebnu trpezariju za decu. U mnogim hotelima animatori roditeljima daju pejdžere, pa je odmor zagarantovan. “Kon Tikijev” paket-aranžman za Kemer u hotelu sa četiri zvezdice, u kojem dvoje dece boravi gratis, sa uslugom “sve uključeno”, košta 430 evra.

Ko ima decu školskog uzrasta i nema budžet koji može da pokrije letovanje u Turskoj za četvoročlanu porodicu, treba da izabere Egipat. Deca školskog uzrasta vole da čitav dan provedu u vodi, iz koje ih je teško isterati, a toplo Crveno more s garantovanih 27 stepeni tokom čitave godine rešava taj problem. Takođe, egipatski hotelijeri koji nude uslugu “sve uključeno” omogućavaju da deca po čitav dan piju sokove i jedu sladoled, što je veliki spas za prosečan srpski džep.

Školsko dete moglo bi da ode i na zanimljive izlete i vidi piramide u Kairu ili hram u Luksoru, što će biti korisno za časove istorije u petom razredu. Deca do 12 godina u pratnji roditelja najčešće u hotelu borave besplatno, a aranžmane već od 335 evra za Hurgadu nudi “Argus turs”.

Roditelji s tinejdžerima željnim noćnog provoda ne treba da razmišljaju, jer imaju samo jedno rešenje - Grčka. Animatori i večernja šetnja pored mora neće izmamiti osmeh na licima dece u pubertetu, ali ulica prepuna kafića hoće. To je i najlakši način da se adolescenti “izduvaju” a uporedo budu pod stalnom prismotrom, jer je u Grčkoj ulica s kafićima istovremeno i glavna ulica kojom turisti šetaju.

Trebalo bi i da vodite računa o tome da tinejdžerima kupanje ne znači mnogo ukoliko plaža nema bežični internet. Pre nego što odaberete hotel ili apartman ključno pitanje treba da bude: da li ima vaj-faj? Ukoliko hotel ima besplatan internet samo na recepciji, dete ćete u svakom trenutku moći da pronađete u lobiju.

Za Grčku treba tražiti “femili paket”, aranžmane kakve nudi “Viva travel”, a za čitavu porodicu oni koštaju od 329 evra za deset dana u Pefkohoriju.