SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: "Jat ervejz" nema avione za turističke agencije  (Pročitano 2300 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 696
  • Karma: +2/-0
"Jat ervejz" nema avione za turističke agencije
« poslato: Jun 11, 2010, 07:37:05 posle podne »
Tanjug | 11. 06. 2010.

Jat ervejz" nije u mogućnosti da izdvoji avione iz svoje flote za potrebe pojedinih turističkih agencija, da ne bi ugrozio predviđeni red letenja, saopštila je danas ta kompanija.

"Jat ervejz" je naveo da je jedna domaća turistička agencija, čiji naziv nije preciziran, tražila od nacionalne aviokompanije da, za njene potrebe, preusmeri avione sa svojih redovnih letova i preveze putnike za koje nije uspela da obezbedi prevoz.

Ta turistička agencija je nabavila avion za sopstvene poslovne potrebe, "ali još nije uspela da ga stavi u funkciju".

"Iz tog razloga agencija je tražila od Jat ervejza da u terminima i po cenama koje je prethodno samostalno utvrdila, preveze svoje putnike do krajnjih odredišta avionima nacionalnog avioprevoznika", navedeno je u saopštenju.

Predstavnici "Jat ervejza" ističu da su sa pomenutom domaćom turističkom agencijom, sa kojom je do tada postojala višegodišnja saradnja, na vreme razgovarali o mogućnosti saradnje u oblasti čarter prevoza tokom sezone, ali agencija u tom trenutku nije bila zainteresovana, pošto je najavila da će obezbediti prevoz putnicima u sopstvenoj organizaciji.

"'Jat ervejz' će nastaviti i u narednom periodu da obavlja putnički avio saobraćaj u skladu sa letnjim redom letenja, koji je predstavljen javnosti početkom marta i koji se primenjuje od 28. marta do 30. oktobra", navedeno je u saopštenju.

"Jat" će saobraćati ka ukupno 38 destinacija regiona, Evrope, Bliskog istoka i Severne Afrike, a nedavno su uvedene nove redovne linije za Portorož i Dubai, kao i tri nove sezonske linije za Ohrid, Solun i Geteborg.


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA