Forum sajta KoZnaZna

PUTOVANJA Pasoši Vize Državljanstvo Ambasade => Informacije i saveti za putovanje, školovanje... => Temu započeo: Simon Jun 24, 2021, 03:20:47 posle podne

Naslov: ŠVAJCARSKA ODOBRILA TURISTIČKI ULAZAK PUTNICIMA IZ SRBIJE od 26. juna 2021. god
Poruka od: Simon Jun 24, 2021, 03:20:47 posle podne
Savezno veće Švajcarske (Vlada) donelo je odluku o relaksiranju uslova ulaska u Švajcarsku u okviru naredne faze otključavanja, koja je na snazi od 26. juna 2021. godine.

(https://www.bag.admin.ch/bag/en/_jcr_content/logo/image.imagespooler.png/1478721942231/logo.png)

Prema ovoj odluci državljanima R. Srbije (koji putuju iz Srbije) dozvoljen je turistički ulazak u Švajcarsku avionom ukoliko su u prethodnih šest meseci:

-preboleli korona virus i o tome poseduju potvrdu (11 dan od dana izdavanja pozitivnog PCR testa mora biti u poslednjih šest meseci);
- vakcinisani nekom od vakcina koje je odobrila Švajcarska („Pfizer/BioNTech“, „Moderna“, „Johnson&Johnson“), Evropska agencija za lekove – EMA (+ „AstraZeneca“) i/ili se nalazi na „WHO’s Emergency Use Listing“ (+ „Sinopharm“) i o tome poseduju potvrdu.

Građani koji nisu preležali korona virus i nisu vakcinisani nekom od gore navedenih vakcina, a dolaze avionom, moraju imati negativan PCR test i popuniti formular za ulazak u Švajcarsku (Entry form) https://swissplf.admin.ch/home.

Putnici koji koriste autobus ili voz za ulazak u Švajcarsku moraju popuniti formular za ulazak (Entry form) https://swissplf.admin.ch/home.

Za sve kategorije naših državljana koji iz Srbije u Švajcarsku dolaze automobilom nema posebnih preduslova za ulazak, dakle nije potreban negativan PCR test, niti popunjen formular.

Navedeno važi i za Kneževinu Lihtenštajn.