Forum sajta KoZnaZna

PUTOVANJA Pasoši Vize Državljanstvo Ambasade => Sve o pasošu, vizama, pozivnom i garantnom pismu => Temu započeo: Simon April 20, 2012, 03:43:57 posle podne

Naslov: Za 4 godine izdato oko 4 miliona biometrijskih pasoša Srbije
Poruka od: Simon April 20, 2012, 03:43:57 posle podne
Dačić:Izdato 4 miliona novih pasoša

Izvor: Beta

Stara Pazova - Ministar policije Ivica Dačić kaže da je za 4 godine izdato oko 4 miliona biometrijskih pasoša i da nije bilo nijednog pokušaja falsifikovanja novih pasoša.

(http://www.koznazna.com/uploadedImages/300x186/putovanja/putnik-sa-pasosem.jpg)

Dačić je na otvaranju tehnološkog centra nemačke kompanije Milbauer (http://www.muehlbauer.de/24021/Home/startseite.aspx) u Staroj Pazovi rekao da je saradnja MUP-a Srbije i te kompanije na izradi novih biometrijskih pasoša zaslužna za njihov visok kvalitet i za to što nije bilo uspešnih falsifikata.

"O uspešnosti novog pasoša govori i to što je za prethodnih 10 godina izdato ukupno 1,2 miliona starih pasoša", rekao je Dačić.

Dačić je naveo i da je od 2010. godine u saradnji sa Milbauerom izdato oko dva i po miliona novih saobraćajnih i vozačkih dozvola.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da su srpski pasoši medju najbezbednijima u svetu jer lični podaci sadrže i otisak prsta.