SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Agencije ne vraćaju novac za aranžmane  (Pročitano 1200 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Agencije ne vraćaju novac za aranžmane
« poslato: Jul 18, 2016, 12:18:31 posle podne »
Turističke agencije ne odustaju od aranžmana u Turskoj, ali putnici polako otkazuju letovanja

Izvor: NovostiTurističke agencije ne odustaju od aranžmana u Turskoj, ali putnici polako otkazuju letovanja. Grupa turista koja je juče rano ujutro, u cik zore, otputovala u Antalijsku regiju bezbedno je stigla i, kako kažu, ne planiraju prevremeni povratak. Ipak, od planiranih 130 turista, čarterom je odletelo svega pedesetak ljudi.

- U kontaktu smo sa svim nadležnim institucijama - rekao nam je Branko Malek, iz “1A trevel” agencije, čiji su turisti juče rano ujutro otputovali u Antaliju. - Agencije moraju po zakonu da postupaju, a to znači da stopostotnog povraćaja novca nema ukoliko Turska ne proglasi vanredno stanje ili Srbija zvanično ne zabrani da se ide u ovu zemlju.

Kako kaže Malek, novac nije u njihovim rukama, već je uplaćen hotelima i avio-prevoznicima. Sada se stvorila atmosfera panike među putnicima, a dešavanja su hiljadu kilometara daleko.

- Odluka je na putnicima da li će ići ili ne - ističe Malek. - Na aerodromu je juče bila prilično neprijatna situacija, jer su nas putnici napali da li ćemo da vratimo pare ili ne, a o tome ne odlučujemo mi.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže da se čarter-letovi zasada ne otkazuju, a da su redovni letovi za Istanbul ponovo uspostavljeni. Mnogi putnici aerodrom u Istanbulu koriste za transfer ka drugim destinacijama.

- Nije turistička agencija kriva zbog državnog udara u Turskoj - objašnjava Seničić.

NAŠI NE PANIČE

Na aerodromu u Antaliji jutros smo dočekali 52 turista iz Srbije. Trebalo je da ih doputuje 130, ali ih je više od polovine odustalo uoči polaska. Oni koji su doputovali dobro su, smestili su se u hotele i planiraju da ostanu do kraja aranžmana.

Ovo je juče u telefonskom razgovoru “Novostima” rekla Dragana Jelkić, turistički vodič beogradske agencije “1A trevel”. Naglasila je da naši turisti koji se ovih dana odmaraju u Antaliji ne paniče. Nije, tvrdi, bilo ni onih koji su se agenciji javili kako bi skratili boravak. J. M.

NISMO NI ZNALI ŠTA SE DEŠAVA

SRPSKI turisti koji su bili na letovanju u Antaliji sleteli su, sinoć u 19.40, čarter-letom na aerodrom "Nikola Tesla". Pokušaj državnog udara u Turskoj koji je sinoć ceo svet digao na noge, oni, kako su nam rekli, nisu ni osetili.

Neprijatnih iskustava, objasnili su nam, nisu imali, a da nije bilo poziva zabrinutih članova porodice iz Srbije, mnogi od njih ne bi znali da su se u glavnom gradu ove zemlje pretprošle noći dogodili oružani sukobi.

- Bilo je super, preporučujem svima da putuju u Antaliju, ja bih ponovo išla - rekla nam je Marijana Mrković, koja se sinoć vratila sa odmora.