SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Iz Srbije u Grčku sa sertifikatom, priznaju se sve vakcine  (Pročitano 395 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Iz Srbije u Grčku sa sertifikatom, priznaju se sve vakcine
« poslato: April 02, 2021, 01:25:58 posle podne »
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je sa Grčkom usaglašeno da građani Srbije mogu da uđu u tu zemlju sa digitalnim sertifikatom o vakcinaciji, bez obzira o kojoj se vakcini radi.

Izvor: Nova


Biće moguće ići u Grčku i sa antigenskim i PCR testovima, a deca starija od 10 godina moraće da imaju antigenski test za ulazak u tu zemlju, rekla je ona za RTS.

Od 14. maja Grčka će otvoriti granične prelaze preko Severne Makedonije, ali se očekuje da će u aprilu otvoriti granice preko Bugarske, dodala je Matić i navela da će građani “u tom smislu biti prioritetni i moći će da prolaze brzom trakom”.

Posle potpisivanja sporazuma sa Grčkom i Hrvatska je objavila da će moći da se uđe sa sertifikatima o vakcnaciji, da su sve vakcine priznate i da će građani koji nisu mogli da prime vakcinu iz opravdanih razloga moći da uđu u tu zemlju sa PCR ili antigenskim testom, rekla je Matić.

Kad je reč o deci, granica za ulazak u Hrvatsku je sedam godina, naglasila je ona.

Najavila je da će Grci omogućiti svim građanima koji su za svoju decu radili antigenske testove refundaciju troškova, odnosno da će u iznosu tih troškova dobiti neku dodatnu uslugu u hotelu.