SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Novi uslovi za ulazak u Grčku; nevakcinisanima po dva besplatna kompleta  (Pročitano 275 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Novi uslovi za ulazak u Grčku; nevakcinisanima po dva besplatna kompleta
« poslato: Avgust 27, 2021, 06:07:01 posle podne »
Putnici koji u Grčku ulaze iz Severne Makedonije sa negativnim PCR, ili rapid testom obavezno će biti testirani na kovid 19, javila je danas agencija MIA.

Izvor: B92


Ta dodatna mera zaštite od koronavirusa stupila je na snagu jutros u šest sati, a pored putnika iz Severne Makedonije važi za putnike koji u Grčku ulaze iz još 15 zemalja, a ako je rezultat testa pozitivan predviđen je 10-dnevni karantin.

Prema novoj ministarskoj odluci grčke vlade, precizira se, da je "za sve putnike, bez obzira na državljanstvo i način ulaska, koji pristižu iz Egipta, Albanije, Argentine, Severne Makedonije, Bugarske, Brazila, Gruzije, Kube, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Kine, Libije, Maroka, Pakistana, Rusije i Turske, preduslov za ulazak da dobiju negativan rezultat obaveznog tesitanja PCR i rapid testom na ulaznim tačkama u Grčku".

Kod neophodnih dokumeta povezana sa kovodom 19 koja su potrebna za ulazak u Grčku u novoj odluci nema promena, odnsno kao i u prethodna tri meseca su potrebni sertifikat o vakcinaciji, ili negastivan PCR/rapid test, ili potvrda o preležanom koronavirusu, zajedno sa popunjenim PLF formularom.

Severna Makedonija se i dalja nalazi na listi trećih zemalja za koje ne važi zabrana ulaska u Grčku, a otvoreni su svi kopneni granični prelazi između dve zemlje.

Nevakcinisanima po dva besplatna kompleta za kućno testiranje

Nevakcinisane osobe koje se vraćaju sa odmora dobiće po dva besplatna kompleta za kućno testiranje na koronavirus, takođe je saopštilo grčko ministarstvo zdravlja.

Testovi će biti dostupni u apotekama, počev od 30. avgusta do 6. septembra, javlja "Katimerini".

Vlada se nada da će ova mera ohrabriti građane koji se vraćaju sa odmora da se sami testiraju.

Besplatni testovi će biti prosleđeni nevakcinisanim radnicima u privatnom i državnom sektoru, kao i nevakcinisanoj deci između pet i 17 godina, odnosno, punoletnima između 18 i 30 godina.

Rezultati testova se moraju aploudovati na sajt grčke vlade, kako bi mogao da se izda validan sertifikat..