SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Izdavanje pasoša, LK...- Beograd  (Pročitano 5835 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Izdavanje pasoša, LK...- Beograd
« poslato: Jun 05, 2010, 09:47:03 pre podne »
Otvorena tri foto-boksa za izdavanje ličnih dokumenata u Borči

U prisustvu pomoćnika ministra Slobodana Nedeljkovića, načelnika Uprave za upravne poslove MUP-a Zorice Lončar Kasalice, načelnika PU za grad Beograd Stevana Bjelića i predsednika opštine Palilula Danila Bašića otvorena su danas, u Mesnoj zajednici Stara Borča, tri foto-boksa za izdavanje ličnih dokumenata, koji će omogućiti građanima tog naselja da lakše dođu do ličnih dokumenata.

"Od uvođenja vizne liberalizacije u Srbiji broj pasoša se uvećao do tri puta. Broj zahteva za izdavanje pasoša je dostigao cifru od 700.000, a mi smo se, zbog povećanog broja zahteva, obratili predstavnicima lokalnih samouprava ne samo u Beogradu, već i u Srbiji, da u skladu sa mogućnostima ustupe prostorno - tehničke kapacitete i ljude na ispomoć", rekla je Lončar Kasalica, naglasivši da će do 1. septembra, radno vreme šaltera biti od 08.00 do 21.00 sat.

"Opština Palilula je obezbedila prostor, opremu i deset službenika koje je Ministarstvo obučilo za rad na ovim poslovima. Na ovaj način dajemo mali doprinos građanima, a to je moguće ostvariti kad se udružuju državni organi", naglasio je predsednik opštine Bašić. 

Policijska uprava za grad Beograd dnevno primi oko 2.000 zahteva za putne isprave i skoro 1.500 za lične karte, dok su kapaciteti MUP-a na nivou Srbije za izdavanje pasoša 7.500 dnevno.


Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Odg: Izdavanje pasoša, LK...- Beograd
« Odgovor #1 poslato: Januar 06, 2014, 09:28:03 posle podne »
Januar 2014. godine - NOVO!!!

Građani Srbije, koji su među prvima izvadili biometrijske lične karte, uveliko vade nova dokumenta. Prve biometrijske lične karte izdavane su sa rokom od pet godina, pa ili više ne važe ili im se bliži kraj važenja. Srećom, građanima, osim novca, nisu potrebni ostali papiri, kao kada su prvi put vadili ovaj dokument.

Više na strani http://www.koznazna.com/forum/index.php?topic=852.0